Ναι! Φτάνουμε όλο και πιο κοντά στην εποχή που το δίκτυο 5G θα είναι πραγματικότητα!

Όσο περνάνε τα χρόνια τόσο και οι ταχύτητες σύνδεσης στο Internet γίνονται πιο γρήγορες! Σύμφωνα με National Cable and Telecommunications Association στις ΗΠΑ το Internet τουλάχιστον διπλασιάζεται κάθε χρόνο από το 2007.

 

Το Mobile Internet δεν είναι διαφορετικό! Πέρυσι η Huawei και ο πάροχος τηλεπικοινωνιών από τη Νορβηγία, TeliaSonera ανακοίνωσαν μια συνεργασία για την παροχή κάλυψης 4.5G, πράγμα που σημαίνει ότι το Όσλο έχει την πιο γρήγορη σύνδεση Mobile Internet στον κόσμο! Έξι χρόνια νωρίτερα οι 2 εταιρίες κυκλοφόρησαν το πρώτο δίκτυο 4G. Ήταν γρήγορο εκείνη τη χρονική αλλά 10 φορές πιο αργό από ό, τι είναι διαθέσιμο τώρα.

Ενώ το δίκτυο 4.5G είναι αρκετό για να ικανοποιήσει τα δεδομένα που καταναλώνουν οι χρήστες προς το παρόν, η αυξανόμενη όρεξη των καταναλωτών δείχνει ότι είμαστε ένα σκαλοπάτι πριν από την ανάπτυξη δικτύου 5G. H Huawei και παρόμοιες εταιρίες έχουν αρχίσει να ψάχνουν τρόπους για το πώς θα παρέχουν το νέο δίκτυο!

Εδώ είναι 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε γι’ αυτό:

1.       Θα απελευθερώσει το Internet of Things!

Οι δημοσιογράφοι και όλοι οι γνώστες της τεχνολογίας μιλάνε εδώ και καιρό για τις αρετές του Internet of Things (IoT). Καθημερινές συσκευές και αντικείμενα έχουν αρχίσει και συνδέονται στο Internet. Αλλά μέχρι στιγμής είναι περιορισμένα στο σπίτι και στα όρια του δικτύου Wi-Fi.

To 5G δεν πρέπει μόνο να βελτιώσει την επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων αλλά να επιτρέψει τη σύνδεση ανθρώπων με αντικείμενα και των αντικειμένων μεταξύ τους. Με την υπόσχεση της νέας τεχνολογίας όπως είναι τα αυτο-οδηγούμενα οχήματα το IoT πρέπει να πάει προς τα κινητά στο μέλλον! Η αύξηση της ταχύτητας που θα φέρει το νέο δίκτυο μπορεί να το κάνει αυτό και να μην παραμείνει μόνο ένα όνειρο.

https://www.secnews.gr/100570/%ce%bc%ce%b7%cf%87%ce%b1%ce%bd%ce%ae-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b6%ce%ae%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7%cf%82-%ce%b4%ce%b5%ce%af%cf%87%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%80%cf%8c%cf%83%ce%bf-%ce%b5%cf%85%ce%ac%ce%bb%cf%89/btn-large” variation=”btn-success”]Αυτή η μηχανή αναζήτησης δείχνει πόσο ευάλωτο είναι το IoT!

2.       Θα απαιτήσει σημαντικές επενδύσεις!

Η αναδιευθέτηση ενός ολόκληρου δικτύου κινητής τηλεφωνίας δεν έρχεται φθηνά αλλά απαιτεί μια σημαντική επένδυση! Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας εκτιμά ότι θα χρειαστούν περίπου 1,5 δισεκατομμύρια $ για να γίνει το 5G πραγματικότητα εκεί. Η Huawei έχει ήδη δεσμεύσει 600 εκατομμύρια $ για την έρευνα και την καινοτομία για τις τεχνολογίες 5G έως το 2018.

3.        Η οικονομική ανταπόδοση θα είναι σημαντική!

Μια πρόσφατη μελέτη από το Plum Consulting εξέτασε τα πιθανά οφέλη ενός δικτύου 5G για τις οικονομίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ουγγαρία, την Ιταλία, και τη Σουηδία. Επιτρέποντας μεγαλύτερη χωρητικότητα και ταχύτερες λήψεις από ό, τι προσφέρουν τα τρέχοντα δίκτυα τους, η χρήση του 5G σε εξωτερικούς χώρους θα μπορούσε προσφέρει 2,7 δις ευρώ μέχρι το 2028 – και αυτό είναι μια συντηρητική εκτίμηση.

https://www.secnews.gr/100692/smartphone-security-tips/5 απλές συμβουλές για την ασφάλεια του smartphone σας!

4.       Θα είναι μια αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια!

Η χρήση του Διαδικτύου αυξάνεται με εντυπωσιακό ρυθμό. Είναι αυτό που οδηγεί τις αυξήσεις στις ταχύτητες σύνδεσης, και όχι το αντίστροφο. H Huawei εκτιμά ότι όταν έρθει το 5G θα υπάρχουν περίπου 1 εκατομμύριο συνδέσεις στο Internet ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, 100 φορές περισσότερο από αυτό που αντιμετωπίζει το 4G. Για τη διαχείριση αυτής της έκρηξης της χρήσης του Mobile Internet, το 5G μπορεί να θεωρηθεί περισσότερο σαν μια ανάγκη παρά ένα θέλω!

5.       Θα μας ελευθερώσει από την εξάρτηση στο Wi-Fi!

Σε μια σύνδεση 3G, χρειάζονται περίπου 70 λεπτά για να κατεβάσετε μια HD ταινία 8G. Αλλά αν το τηλέφωνό σας ήταν συνδεδεμένο σε ένα δίκτυο 5G, η ίδια ταινία θα χρειαζόταν μόλις 6 δευτερόλεπτα για να κατεβεί. Έτσι το Mobile Internet θα είναι εξίσου καλό με το Wi-Fi και πολλοί θα το προτιμήσουν από το να ψάχνουν ένα Wi-Fi hotspot!

https://www.secnews.gr/100501/next-generation-iphones-may-li-fi-instead-wi-fi/btn-large” variation=”btn-info”]Tα iPhones της επόμενης γενιάς αντί για Wi-Fi θα έχουν…