Η Hacking Team, η γνωστή Ιταλική εταιρία πώλησης κατασκοπευτικού λογισμικού είχε μείνει λίγο στην αφάνεια τον τελευταίο καιρό μετά τη μεγάλη διαρροή των τρόπων και των λεπτομερειών των πωλήσεων της. Αλλά φαίνεται τώρα ότι ίσως η εταιρία κάνει την ανάκαμψη!

Ερευνητές ασφαλείας παρατήρησαν ότι ένα πρόσφατο κακόβουλο λογισμικό για Mac εγκαθιστά μια έκδοση του εργαλείου των Remote Code Systems της Hacking Team ήδη από τον Οκτώβριο, δηλαδή 3 μήνες μετά τη μεγάλη διαρροή!

https://secnews.gr/94860/hacked-%ce%b7-hacking-team/Έγινε Hacked η Hacking Team!

Υπάρχει βέβαια μια περίπτωση κάποια άλλη ομάδα απλά να έχει πάρει και να έχει επαναδιατυπώσει τον κώδικα που είχε διαρρεύσει αλλά τα αποδεικτικά στοιχεία δείχνουν ότι δεν πρόκειται για δουλειά ερασιτεχνών.

Για αρχή, η ύπαρξη νέου κώδικα σε δείγμα κακόβουλου λογισμικού είναι περίεργη από μόνη της. Γιατί μια άλλη ομάδα να διατηρεί τη δουλειά της Hacking Team; Επίσης είναι ασυνήθιστα περίπλοκο: χρησιμοποιεί το σύστημα κρυπτογράφησης της Apple κάνοντας πιο δύσκολο τον έλεγχο του περιεχομένου του κακόβουλου λογισμικού. Η μόνη σημαντική αμφιβολία είναι ότι η ομάδα έχει υποσχεθεί ότι θα γυρίσει με νέο κώδικα, ενώ εδώ υπάρχουν μόνο κάποιες τροποποιήσεις που δεν μετράνε και πολύ.

https://secnews.gr/97913/hacking-team-%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%af%ce%b1-cracking/btn-large” variation=”btn-success”]Η Hacking Team επιστρέφει, με νέα εργαλεία Encryption Cracking

Πιθανότατα δεν θα πρέπει να ανησυχείτε σε αυτό το στάδιο! Τουλάχιστον κάποιοι scanners ιών θα εντοπίζουν ήδη το κακόβουλο λογισμικό και δεν υπάρχει προφανής μηχανισμός μόλυνσης! Ίσως μπορείς να ξεγελαστείς και να εγκαταστήσεις κάποιο αρχείο ή να πέσεις θύμα κάποιας άλλης απάτης που να φέρνει τη δουλειά της Hacking Team. Αν αυτή όμως είναι όντως είναι δουλειά της Hacking Team τότε αυτά είναι κακά νέα για τους στόχους της κατασκοπείας κυβερνήσεων.

https://secnews.gr/101917/mono-enas-mhnas-gia-to-ethihak/Μόνο 1 μήνας έμεινε για το EthiHak!! ΕΣΥ είσαι μέσα? Αν όχι, προλαβαίνεις ακόμα!