Μέχρι τώρα, δεν θα πρέπει να αποτελεί καμία έκπληξη ότι η Google παρακολουθεί τις αναζητήσεις και το Ιστορικό τοποθεσίας σας.

Αλλά μπορεί να εκπλαγείτε αν μάθετε πόσο λεπτομερές είναι αυτό το ιστορικό. Η Google δεν σας επιτρέπει μόνο να δείτε το ιστορικό αναζήτησής σας, μπορείτε τώρα να ρίξετε μια λεπτομερή ματιά στο ακριβές μέρος που έχετε επισκεφθεί οποτεδήποτε. Αυτές οι ρυθμίσεις είναι ενεργοποιημένες από προεπιλογή, αλλά δεν χρειάζεται να είναι.

Ενώ η σκέψη ότι καταγράφετε κάθε αναζήτησή σας – είτε πρόκειται για Maps, YouTube ή μηχανή αναζήτησης – μπορεί να είναι ανησυχητική, υπάρχουν λόγοι για τους οποίους είναι χρήσιμο να κρατήσετε ενεργοποιημένες αυτές τις ρυθμίσεις. Για παράδειγμα, βοηθά την Google να προσφέρει καλύτερες συστάσεις (και ναι, πιο στοχευμένες διαφημίσεις). Πλέον, αν είστε χρήστης του Google Now, μπορεί να βοηθήσει στο να κάνει συστάσεις πιο εξατομικευμένες. Παρ ‘όλα αυτά, εάν θέλετε να διαγράψετε το ιστορικό σας, αυτός είναι ο τρόπος να το κάνετε.

Η εταιρεία έχει εκσυγχρονίσει πρόσφατα πολλές από τις ρυθμίσεις απορρήτου της και άλλα εργαλεία λογαριασμού όταν κυκλοφόρησε ένα ταμπλό προστασία της ιδιωτικής ζωής το περασμένο έτος. Πηγαίνετε στη σελίδα “Ο λογαριασμός μου” και επιλέξτε “Έλεγχοι Δραστηριότητας” κάτω από το μενού “Προσωπικές πληροφορίες και απόρρητο”.

Εδώ, μπορείτε να δείτε μια λίστα με τις κάρτες που σας επιτρέπουν να ελέγχετε τον τρόπο που η Google αποθηκεύει μια δραστηριότητα αναζήτησης και το ιστορικό σας. Είναι δυνατόν να σταματήσει το ιστορικό που σχετίζεται με την έρευνα και τη δραστηριότητα περιήγησής, Maps, αναζήτηση φωνής, YouTube και ό, τι άλλο έχετε παρακολουθήσει, καθώς και “πληροφορίες από τις συσκευές σας,” μία ρύθμιση που χρησιμοποιεί δεδομένα από το ημερολόγιό σας και άλλες εφαρμογές για τη βελτίωση της εξατομίκευσης σε άλλες υπηρεσίες.

Λάβετε υπόψη ότι εάν χρησιμοποιείτε περισσότερους από έναν λογαριασμούς, θα πρέπει να επαναλάβετε αυτά τα βήματα για κάθε λογαριασμό. Είναι επίσης μια καλή ιδέα να επανεξετάσετε τις ρυθμίσεις απορρήτου και ασφάλειάς σας ενώ είστε στο ταμπλό του λογαριασμού σας.