Τα Windows Phone είναι κοντά στο να λάβουν την επίσημη αναβάθμιση σε Windows 10 Mobile, και υπάρχουν ελπίδες ότι το νέο αυτό λειτουργικό σύστημα θα μπορούσε να αποτελέσει μια “ανάσα φρέσκου αέρα”, ώστε η mobile πλατφόρμα της Microsoft να πλησιάσει περισσότερο τους αντιπάλους της, το Android και το iOS.

Η Microsoft δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα ανήσυχη για το μικρό μερίδιο αγοράς των Windows Phone, λέγοντας αντ ‘αυτού ότι εξετάζει το μερίδιο αγοράς των Windοws συνολικά, όχι ανά πλατφόρμα. Ένα διάγραμμα όμως της Statista (ιστοσελίδα στατιστίκων και ερευνών) δείχνει ότι το Android και το iOS ελέγχουν πάνω από το 97 τοις εκατό των κινητών της αγοράς.

Συγκεκριμένα, το αθροιστικό μερίδιο αγοράς των Android και το iOS αυξήθηκε από 38% σε 97.5%, στο διάστημα από το 2010 έως το 2015, με τα Windows Phone να χάνουν σταδιακά έδαφος κάθε χρόνο.

https://www.secnews.gr/101878/kindinous-epifilassoun-ta-dating-apps-gia-android/Διαβάστε ακόμη: Tα κορυφαία Dating Apps για Android θέτουν τους χρήστες σε κίνδυνο

Για τα Windows Phone, η έλλειψη εφαρμογών ήταν ανέκαθεν ένα από τα κύρια προβλήματα της πλατφόρμας, σε συνδυασμό με τη μυστικότητα που η Microsoft φαίνεται να διατηρεί τους τελευταίους μήνες για τα καίνουργια Windοws 10 Mobile.

Όσον αφορά τις εφαρμογές, η Microsoft έχει προσπαθήσει πολύ σκληρά προκειμένου να προσελκύσει προγραμματιστές στην πλατφόρμα της, με την εταιρεία να δημιουργεί τελικά την έννοια της καθολικής ανάπτυξης εφαρμογών, αποσκοπώντας στο να βοηθήσει τους προγραμματιστές να δημιουργούν εφαρμόγες που θα λειτουργούν και σε κινητά και σε υπολογιστές.

Η Statista, ωστόσο, εξηγεί οτι οι προγραμματιστές και οι χρήστες πορεύονται προς τα Android και iOS μαζί, και ομοίως, όταν οι οπάδοι των Windows Phone μετακινηθούν σε μια αντίπαλη πλατφόρμα, οι προγραμματιστές θα δράσουν αντίστοιχα.

“Απ’ όταν τα Android και iOS “καταβρόχθισαν” το μερίδιο της αγοράς, όλες οι υπόλοιπες πλατφόρμες αργά ή γρήγορα μπήκαν στον ίδιο φαύλο κύκλο: οι εκδότες και οι προγραμματιστές των εφαρμογών προτιμούν τις πλατφόρμες με μεγάλο αριθμό χρήστων, και οι χρήστες επιλέγουν πλατφόρμες με βάση τη διαθεσιμότητα των αγαπημένων τους εφαρμογών”, αναφέρει η Statista. “Εάν οι χρήστες αλλάξουν πλεύση, οι προγραμματιστές θα ακολουθήσουν. Το ίδιο ισχύει και αντίστροφα”.