Το Google Chrome συνεχώς παίρνει περισσότερες πρωτιές σε σχέση με άλλα προγράμματα περιήγησης και ειδικότερα από τον Internet Explorer από άποψη χρήσης. Το ότι η Microsoft ανάγκασε τους χρήστες να μεταβούν στα Windows 10 και η έλλειψη ευελιξίας και προσαρμοστικότητας στον «Edge», είναι οι δύο κύριοι λόγοι για τους οποίους ο IE χάνει τη μάχη ενάντια Chrome.

Ο πόλεμος των Browser ξεκίνησε όταν η Google κυκλοφόρησε τον Chrome browser για πρώτη φορά. Και από τότε, δεν έχει υπάρξει κάποιο λάθος για τον Google Chrome στο μέτωπο του πολέμου. Στη μάχη των περιηγητών, το Google Chrome περνάει πάνω από τα υπόλοιπα προγράμματα περιήγησης σαν ένα ανελέητο τανκ.

Από την άποψη του πόσο πολύ o Google Chrome έχει ξεπεράσει τους υπόλοιπους περιηγητές, μέσα στους επερχόμενους μήνες –συγκεκριμένα, τον Μάιο του 2016-, ο Google Chrome σύντομα θα πάρει το στέμμα και θα κατέχει επίσημα την πρωτιά στον πόλεμο μεταξύ των προγραμμάτων περιήγησης.

Φαίνεται, η Microsoft, η οποία είναι ένας άλλος κύριος ανταγωνιστής στην εμπόλεμη ζώνη δεν είναι σε θέση να βρει κάτι που θα μπορούσε να νικήσει τον Google Chrome. Ακόμα κι αν η Microsoft κυκλοφόρησε τον «Edge», το νέο πρόγραμμα περιήγησης ως το όπλο της εναντίον στον Google Chrome, δεν υπήρχε καμία αντιστοιχία για την ανδρεία του Google Chrome. Μέχρι τη δύση του ηλίου, ο «Edge

» είχε ήδη χάσει το παιχνίδι του πολέμου των browsers.

Παρακολουθώντας μερικά γεγονότα και στοιχεία από τους Chrome και Internet Explorer:

Ο Internet Explorer 11, το τελευταίο πρόγραμμα περιήγησης από την αρένα της Microsoft, είχε το 23,16 τοις εκατό του μεριδίου αγοράς, ενώ ο Chrome το 48. Μιλάμε για ένα 22,10 τοις εκατό πίσω για τον IE. Ωστόσο, όταν μιλάμε για ολόκληρο το οπλοστάσιο, με όλες τις εκδόσεις του, ο Internet Explorer είχε ένα μερίδιο αγοράς 44,79 τοις εκατό, ενώ ο Chrome κατέχει το 36,56 τοις εκατό.

Τέλος, αν κοιτάξουμε πίσω τα γεγονότα μόλις πριν από μόλις ένα χρόνο, τότε ο Internet Explorer είχε το 53 τοις εκατό της αγοράς, ενώ ο Chrome είχε μόλις το 28,54 τοις εκατό. Εμπειρογνώμονες του “πολέμου των browsers” και αναλυτές του πεδίου έχουν τον νου τους σ’ αυτή τη μάχη και έχουν προβλέψει ότι από το Μάιο του τρέχοντος έτους, ο Google Chrome θα ξεπεράσει τον IE πολύ εύκολα.