Αντί να μπαίνετε και να βγαίνετε σε εφαρμογές για να καταλάβετε ποια θα είναι η διαδρομή σας και το πού θέλετε να πάτε, η Google συνδυάζει δύο βασικές εφαρμογές για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας.

Το Google Maps προσθέτει ένα νέο χαρακτηριστικό που σας επιτρέπει να δείτε πληροφορίες για τις υπηρεσίες που σας προσφέρουν μετακίνηση, όπως το Uber, μέσα στην εφαρμογή. Η νέα καρτέλα θα μοιάζει με ένα μικρό ταξί δίπλα στα γνωστά εικονίδια αυτοκίνητο, λεωφορείο, άνθρωπος και ποδήλατο στη σελίδα για τις μετακινήσεις.

Η νέα καρτέλα θα εμφανιστεί στα Android μέσα στις επόμενες ημέρες και θα είναι σύντομα διαθέσιμη και στα iOS, σύμφωνα με μια ανάρτηση από τη Google.

Με αυτήν την ενημερωμένη έκδοση, το Uber θα είναι διαθέσιμο σε παγκόσμιο επίπεδο: Ola Cabs στην Ινδία, Gett στο Ηνωμένο Βασίλειο, Hailo στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία, Mytaxi στη Γερμανία και την Ισπανία και 99Taxis στη Βραζιλία.

Όταν ανοίγετε τη νέα καρτέλα, θα εμφανίζονται πληροφορίες σχετικά με το πόσο κοντά βρίσκονται τα “ταξί”, μαζί με το εκτιμώμενο ναύλο. Εάν επιλέξετε τη μετακίνησή σας μέσα από την νέα καρτέλα, θα ανοίξει η εφαρμογή για την εν λόγω υπηρεσία και αυτόματα θα σας εξασφαλίσει μια μετακίνηση

. Αυτή η νέα ενημερωμένη έκδοση απαιτεί από εσάς να έχετε την εφαρμογή της υπηρεσίας μετακινήσεων εγκατεστημένη στο smartphone σας.

Για τις υπηρεσίες μετακινήσεων που προσφέρουν πολλαπλές επιλογές, όπως το Uber, θα είστε σε θέση να δείτε και να αποφασίσει ανάμεσα στις διάφορες επιλογές, όπως το αν θέλετε να λάβει ένα UberX ή ένα UberBlack

Σημειωτέον, από την ενημερωμένη έκδοση των χαρτών απουσιάζει είναι το Lyft, μια παρόμοια υπηρεσία με το Uber που είναι δημοφιλής στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επειδή η Google Ventures έχει επενδύσει εκατομμύρια δολάρια στο Uber, δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι δεν θέλει να φιλοξενήσει τον άμεσο ανταγωνισμό του Uber στην εφαρμογή της!