Η Microsoft εισήγαγε ένα νέο ημερολόγιο με μοντέρνο στυλ στα Windows 10 για να δημιουργήσει μεγαλύτερη συνοχή στην επιφάνεια εργασίας (που επίσης επανασχεδιάστηκε με ένα σκοτεινότερο θέμα και άλλες οπτικές βελτιώσεις), αλλά η έκδοση παλαιού τύπου ήταν ακόμα διαθέσιμη.

Βεβαίως, αυτό είναι πολύ πρακτικό για εκείνους που είχαν συνηθίσει το παλιό ημερολόγιο, ειδικά επειδή εμφανίζεται πολύ πιο γρήγορα από ό, τι η σύγχρονη εκδοχή του, αλλά φαίνεται ότι η Microsoft κάνει μια αλλαγή στα Windows 10 Redstone που θα σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε μόνο το νέο σχέδιο.

Όπως επισήμανε το WinAero, η τελευταία προεπισκόπηση build της έκδοσης των Windows 10 Redstone, δηλαδή η έκδοση 14291, μπλοκάρει το μητρώο με το οποίο μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον αρχικό σχεδιασμό του ημερολογίου, έτσι ώστε ακόμη και αν δοκιμάσετε αυτό το τέχνασμα, δεν έχει απολύτως καμία επίδραση στην επιφάνεια εργασίας σας.

Η απόφαση της Microsoft δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου του γεγονότος ότι η εταιρεία εργάζεται ώστε να δώσει στα πάντα στα Windows 10, μια εμφάνιση και αίσθηση σύγχρονη, οπότε ήταν μάλλον απλά θέμα χρόνου μέχρι να συμβεί αυτό.

Ο πίνακας desktop Ελέγχου επίσης φεύγει

Εκτός από το ημερολόγιο παλαιού τύπου, ο παραδοσιακός Πίνακας Ελέγχου πρόκειται επίσης να γίνει πιο σκοτεινός και η ενημέρωση Redstone είναι πολύ πιθανό να είναι η στιγμή που η Microsoft θα το καταργήσει εντελώς.

Ο Πίνακας Ελέγχου θα αντικατασταθεί από τις ρυθμίσεις, μια νέα εφαρμογή που προσφέρει υποστήριξη για συσκευές αφής, η οποία είναι διαθέσιμη για τα Windows 10 Mobile smartphones επίσης, με μια παρόμοια εμφάνιση και αίσθηση.

Η αντικατάσταση του Πίνακα Ελέγχου από τις Ρυθμίσεις είναι απλά θέμα χρόνου και οι επιλογές αργά μεταναστεύουν σε νέες κατασκευές, και από τη στιγμή που η Redstone θα αποκτήσει σταθερή μορφή, η μετάβαση θα είναι πλήρης.

Χωρίς αμφιβολία, η Microsoft έχει στόχο μια σύγχρονη επιφάνεια εργασίας στα Windows 10 Redstone, έτσι αναμένουμε τα στοιχεία παλαιού τύπου που υπάρχουν από τα Windows XP να εξαφανιστούν όταν η ενημερωμένη έκδοση θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι.