To Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το δικαστήριο που ήταν προγραμματισμένο για σήμερα Τρίτη για την υπόθεση του San Bernardino iPhone αναβάλλεται αφού το FBI ανακάλυψε έναν νέο τρόπο να παραβιάσει τη συσκευή χωρίς τη βοήθεια της Apple!

Προηγουμένως, το FΒΙ είχε ζητήσει από την Apple να δημιουργήσει ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να ξεκλειδώσει το iPhone που χρησιμοποιούσαν οι δράστες του San Bernardino αλλά η εταιρία αρνήθηκε να το κάνει επικαλούμενη τους επιπλέον κινδύνους ασφαλείας και τις παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής που θα μπορούσε να επιφέρει μια τέτοια απόφαση.

https://secnews.gr/101854/hacking-se-dimosiografo-enw-egrafe-gia-tin-upothesi-apple-fbi/Hacking σε δημοσιογράφο ενώ έγραφε για την υπόθεση Apple-FBI!

Ενώ το FBI πριν είχε πει ότι η Apple είναι η μόνη που μπορεί να βοηθήσει σε αυτό, μια νέα κατάθεση αποκαλύπτει ότι οι ομοσπονδιακοί βρήκαν άλλον τρόπο να hackαρουν τη συσκευή και να αποκτήσουν πρόσβαση στις πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες σε αυτή. Χρειάζονται ακόμα να διεξαχθούν δοκιμές για να διαπιστωθεί αν αυτή η λύση είναι ασφαλής και δεν δημιουργεί κανέναν κίνδυνο απώλειας δεδομένων από το iPhone.

Την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 κάποιος τρίτος έδειξε στο FBI μια πιθανή μέθοδο να ξεκλειδώσει το iPhone του Farook. Η δοκιμή απαιτείται για να διαπιστώσει αν είναι μια βιώσιμη μέθοδος που δε θα θέσει σε κίνδυνο τα δεδομένα του Farook. Αν η μέθοδος είναι βιώσιμη θα εξαλείψει την ανάγκη της βοήθειας της Apple.

Τώρα αναμένεται η αντίδραση της Apple σε αυτή την εξέλιξη και να δούμε αν αυτή η λύση που βρήκε το FBI συνεπάγεται με κάποιο ελάττωμα ασφαλείας που εντοπίστηκε στη συσκευή!

https://secnews.gr/101865/android-vs-iphone-poio-einai-to-pio-asfales/Android vs iPhone: Ποιο είναι το πιο ασφαλές;