Η ανακοίνωση του WhatsApp νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι αφήνει το BlackBerry ήταν μόνο η αρχή της εξόδου του Facebook από την πλατφόρμα!

Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο του κόσμου και η εφαρμογή του Messenger θα σταματήσουν να λειτουργούν στο λειτουργικό σύστημα του BlackBerry συμπεριλαμβανομένου και του BB10 μέχρι το τέλος του 2016.

https://www.secnews.gr/101887/whatsapp-pauei-leitourgia-blackberry-mexri-2016/Το WhatsApp παύει να λειτουργεί στο BlackBerry μέχρι το τέλος του 2016

Σε ένα blog post στην ιστοσελίδα της εταιρίας η app ομάδα ανακοίνωσε ότι το Facebook αποφάσισε να διακόψει την υποστήριξη των βασικών APIs για BlackBerry. Προσπάθησαν να τους αλλάξουν γνώμη αλλά φαίνεται ο Mark Zuckerberg και το πλήρωμα του δεν θα υποχωρήσουν. Η ομάδα ξεκίνησε ακόμα και μια καμπάνια στο Twitter σε μια προσπάθεια να κάνει το Facebook να επανεξετάσει την απόφαση

“Είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι με την απόφαση τους αφού ξέρουμε ότι πολλοί χρήστες αγαπάνε αυτές τις εφαρμογές. Αγωνιστήκαμε για να κάνουμε το WhatsApp και το Facebook να αλλάξουν γνώμη αλλά μέχρι τώρα η απόφαση τους μένει σταθερή.”, ένας εκπρόσωπος του BB έγραψε στο επίσημο blog της εταιρίας.

Όταν το WhatsApp αποκάλυψε την απόφαση του να αφήσει το BB, η ανακοίνωση έλεγε ότι οι πλατφόρμες Android, iOS και Windows Phone αντιπροσωπεύουν το 99.5% των πωλήσεων smartphones. Η εταιρία αποφάσισε να αφήσει το BB γιατί ήθελε να επικεντρώσει τις προσπάθειες της στην ανάπτυξη της εφαρμογής για τις πλατφόρμες που πωλούν περισσότερο.

Η μητρική της εταιρία πιθανόν έχει την ίδια εξήγηση για την αποχώρηση της. Οι χρήστες BB θα μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή μέχρι το τέλος του 2016 και από εκεί κι έπειτα ή θα πρέπει να το αποδεχθούν ή να αλλάξουν πλατφόρμα!

https://www.secnews.gr/102428/indoi-hackers-sarwnoun-facebook-bug-bounty-program/btn-large” variation=”btn-success”]Οι Ινδοί Hackers ‘σαρώνουν’ το Facebook Bug Bounty Program!