Οι πιο πολλοί όταν φέρνουν στο μυαλό τους έναν hackathon φαντάζονται σπασίκλες με γυαλιά κολλημένους στο laptop τους. Ο Nirman Dave πρωτοετής στο Hampshire College θέλει να μας κάνει να σκεφτόμαστε επίσης συγγραφείς, νευροεπιστήμονες, ηθοποιούς και φιλόσοφους!

Ο Dave πρόσφατα διοργάνωσε τον πρώτο hackathon στον οποίο δε χρειάζεται να ξέρεις κώδικα για να συμμετέχεις. Μόλις στο δεύτερο μήνα του πρώτου εξαμήνου του στο κολέγιο εμπνεύστηκε την ιδέα ενός hackathon όπου προγραμματιστές ενώνονται με ανθρώπους άλλων κλάδων του πανεπιστημίου του κι έτσι γρήγορα μάζεψε μια ομάδα 25 βασικών διοργανωτών. Εκατοντάδες άνθρωποι από όλον τον κόσμο ήθελαν να συμμετέχουν κι έτσι το HampHack επιτέλους έγινε πραγματικότητα αυτόν τον μήνα! Τα αποτελέσματα ήταν ένα αυτοκίνητο που ελέγχεται με το μυαλό, μια εφαρμογή που ελέγχει αν ένα αντικείμενο είναι ανακυκλώσιμο και άλλες πολλές τρελές ιδέες!

Ο Dave δήλωσε: “Ήθελα να κάνω έναν hackathon για τον καθένα γιατί ο καθένας κάνει πράγματα. Η ιδέα ήταν να πάρουμε όλα αυτά τα διαφορετικά άτομα από διαφορετικούς κλάδους, να τους ενώσουμε και να δούμε τι μπορούμε να πάρουμε από αυτό.”

https://www.secnews.gr/102528/6%ce%bf-infocom-security-divani/6-7 Απριλίου 2016 θα πραγματοποιηθεί το 6ο InfoCom Security @Divani

Πριν αρχίσει τη φοίτηση του στο Hampshire College, ο Dave εργάστηκε για ένα χρόνο σε μία start up τεχνολογίας όπου έκανε hardware αλλά συνεργαζόταν με ανθρώπους από πολλούς διαφορετικούς τομείς για να να φέρει τα προϊόντα στη ζωή. Αυτό ήταν και η έμπνευση του γι’ αυτό το μοναδικό event που είχε τεράστια ανταπόκριση.

Ο hackathon είχε συμμετοχή από γυναίκες 53% και άνδρες 47%. Επιπλέον οι τέσσερις από τους πέντε συμβούλους ήταν γυναίκες όπως και οι τρεις από τους πέντε κριτές. Ακόμη και η ομάδα των διοργανωτών ήταν απίστευτα διαφορετική.

Ακόμα και οι κατηγορίες ήταν ποικίλες. Εκτός από την “τεχνητή νοημοσύνη”, “καλύτερο εργαλείο προγραμματισμού” και “life hacks”, οι κριτές διάλεξαν επίσης νικητές για το “πιο τρελό έργο”, το “πιο διεπιστημονικό έργο”, και για το “πιο δημιουργικό όνομα domain”. Παρεμπιπτόντως τα μισά βραβεία απονεμήθηκαν σε γυναίκες.

https://www.secnews.gr/101327/popular-programming-languages-at-hackathons/btn-large” variation=”btn-success”]Ποιες είναι οι διασημότερες Programming Languages @Hackathons ?

Μια δημιουργία που ξεχώρισε ήταν το EdgarAllanPoetry ένα AI που δοκιμάζει την ικανότητα των χρηστών να πουν computer-generated ποίηση από τους καλύτερους ποιητές της αγγλικής γλώσσας. Ένα άλλο ήταν το MuseInvader, ένα space invader παιχνίδι που το παίζεις με το μυαλό χρησιμοποιώντας μια κορδέλα που ανιχνεύει beta κύματα. Ο νικητής του “πιο τρελού έργου” ήταν το SniffleGiggle το οποίο ήταν εμπνευσμένο από το TV show Parks and Recreation και παίζει τυχαίες ηχογραφήσεις αυθάδων σχολίων και προτρεπτικών αποσπασμάτων όταν τραβάτε ένα χαρτομάντιλο.

“Αυτό είναι ένα πείραμα από κάτι που συμβαίνει στην πραγματικότητα στον έξω κόσμο”, είπε ο Dave.