Η αστυνομία του Connecticut συνέλαβε και κατηγόρησε έξι υπόπτους για εγκλήματα που συνδέονται με την αλλαγή τερματικών λοταρίας για να εκδώσει περισσότερα νικητήρια εισιτήρια από το συνηθισμένο, αναφέρει το Hartford Courant.

Οι έξι είναι οι: Vikas Patel, 32, από το Windsor, Pranav Patel, 32, από το Bloomfield, Sedat Kurutan από το Naugatuck, Moinuddin Saiyed από το Norwalk, Prakuni Patel και Rahul Gandhi, και οι δύο από το Wallingford.

Οι δύο πρώτοι συνελήφθησαν την Παρασκευή 19 Μαρτίου, ενώ οι τέσσερις τελευταίοι μεταξύ 29 Φεβρουαρίου και Μαρτίου 7. Όλα έχουν καταβάλει την εγγύηση και είναι πλέον ελεύθεροι. Έχει προγραμματιστεί να εμφανιστούν στο δικαστήριο μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Οι ύποπτοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για κλοπή πρώτου βαθμού, εγκλήματα πληροφορικής πρώτου βαθμού και νοθεία παιχνιδιού.

Οι εισαγγελείς λένε ότι όλοι είναι ιδιοκτήτες καταστημάτων ή υπάλληλοι καταστημάτων, έτσι στο χώρο εργασίας τους, εισιτήρια για το 5 Card Cash παιχνίδι έχουν πωληθεί κατά το παρελθόν.

Το 5 Card Cash παιχνίδι αποτελείται από εισιτήρια που οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν, κατά το οποίο οι κάρτες του παιχνιδιού τυπώνονται. Αν τα πέντε φύλλα σχηματίζουν μια νικητήρια παρτίδα πόκερ, τότε ο αγοραστής μπορεί να πάρει ένα χρηματικό ποσό με βάση τη μοιρασιά που έλαβε.

Οι αρχές ανέστειλαν το 5 Card Cash παιχνίδι στο Connecticut τον περασμένο Νοέμβριο, αφότου ανακάλυψαν ότι υπήρχαν περισσότερα νικητήρια εισιτήρια

από ότι το νικητήριο φάσμα παραγόντων του παιχνιδιού που θα έπρεπε να είναι τεχνικώς αποδεκτό.

Οι ερευνητές για το Υπουργείο Προστασίας των Καταναλωτών και η Λοταρία του Κονέκτικατ ανακάλυψε ότι πολλοί υπάλληλοι καταχρώνται τους λαχνούς επίτηδες, για να κυκλοφορήσουν νικητήρια εισιτήρια που αργότερα θα αποφέρουν μετρητά στους ίδιους. Οι αρχές ανέφεραν ότι, εκτός από τους έξι που συνελήφθησαν μέχρι τώρα, περισσότερες συλλήψεις αναμένονται.

Η αστυνομία πρόσθεσε ότι οι ύποπτοι χρησιμοποίησαν ένα πρόβλημα στα τερματικά της λοταρίας για να δουν αν το επόμενο εισιτήριο που θα εκτυπωθεί ήταν νικητήριο ή όχι. Οι φορείς εκμετάλλευσης τερματικού θα ζητούσαν μια έκθεση της βάσης δεδομένων, η οποία επιβράδυνε την ταχύτητα του τερματικού λειτουργίας.

Στη συνέχεια, θα αγόραζαν ένα νέο εισιτήριο, αλλά η καθυστέρηση του τερματικού σταθμού θα τους επέτρεπε να δουν το περιεχόμενο του εισιτηρίου πριν από την εκτύπωση. Βλέποντας ότι το εισιτήριο έχανε, οι υπάλληλοι θα ακύρωναν τη λειτουργία αγοράς και θα διέκοπταν την εκτύπωση του εισιτηρίου.

Με αυτόν τον τρόπο επανειλημμένα, οι υπάλληλοι καταχράστηκαν τα τερματικά στο κατάστημά τους. Οι ανακριτές λένε ότι βρήκαν τα τερματικά που εκτύπωσαν νικητήρια εισιτήρια με ένα νικητήριο ποσοστό 76%, 67%, 59% και 58%, αλλά ότι συνολικά, τα κακοποιημένα τερματικά έβγαλαν νικητήρια εισιτήρια στο 24% των πωλήσεων.