Η ίδια η Google αποκάλυψε ότι ενδέχεται ότι πάνω από 1 εκατομμύριο λογαριασμοί Gmail έχουν γίνει στόχος κυβερνητικών hackers.

Οι μυστικές υπηρεσίες σε όλον τον κόσμο ψάχνουν τρόπους να συλλέγουν πληροφορίες που σχετίζονται με διάφορες δραστηριότητες τους και αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει και hacking λογαριασμών email. Η Google εδώ και λίγο καιρό είναι σε θέση να εντοπίσει τέτοιους είδους hackers που υποστηρίζονται από κυβερνήσεις κι ενημερώνει τους πελάτες που ενδεχομένως επηρεάζονται έτσι ώστε να μπορούν να αναλάβουν άμεσα δράση.

Με μια ενημέρωση που ετοιμάζεται το Gmail γίνεται ακόμα πιο ασφαλές (ένα νέο πολύ χαρμόσυνο στον απόηχο της διαφωνίας FBI-Apple).

Η Google δεν αποκάλυψε τον ακριβή αριθμό των λογαριασμών που έχουν παραβιαστεί και ούτε εξήγησε πότε ακριβώς έγιναν τα hacks. Αλλά η εταιρία δήλωσε ότι γνωρίζει ποιοι είναι οι στόχοι και συχνά η λίστα περιλαμβάνει ακτιβιστές, δημοσιογράφους και διάφορους διαμορφωτές πολιτικής με τολμηρές στάσεις σε όλον τον κόσμο.

Όταν ένα hack εντοπίζεται μια ροζ καρτέλα προειδοποίησης εμφανίζεται στην κορυφή του Gmail προτρέποντας τους χρήστες που έχουν επηρεαστεί να προστατεύουν καλύτερα τον εαυτό τους.

Εκτός από την εν λόγω καρτέλα, πλέον οι χρήστες παίρνουν και μια ολοσέλιδη προειδοποίηση με οδηγίες για το πώς να μείνουν ασφαλείς, όπως δήλωσε η εταιρία σε μια ανακοίνωση της την Πέμπτη. Αυτό θα δείτε αν η κυβέρνηση προσπαθεί να hackαρει τον λογαριασμό σας:

Η Google δήλωσε ότι αυτές οι προειδοποιήσεις είναι σπάνιες και λιγότερο από το 0,1% των χρηστών τις λαμβάνουν. Ωστόσο το Gmail δεν είναι μια startup που προσπαθεί να επιτύχει. Είναι μια υπηρεσία που έχει πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρήστες οπότε το λιγότερο από το 0,1% των χρηστών μεταφράζεται σε περίπου 1 εκατομμύριο χρήστες.

https://secnews.gr/101996/15-proionta-kai-uphresies-tis-google-pou-den-ikseres-oti-uphrxan/btn-large” variation=”btn-info”]15 προϊόντα και υπηρεσίες της Google που δεν ήξερες ότι υπήρχαν!

Επίσης η Google δήλωσε πρόσφατα ότι βελτιώνει τις προειδοποιήσεις ασφαλούς περιήγησης που εμφανίζονται στην υπηρεσία email της κάθε φορά που κάποιος χρήστης κάνει κλικ σε ύποπτο σύνδεσμο που μπορεί να οδηγήσει σε malware ή επιθέσεις phishing. Οπότε μην εκπλαγείτε αν δείτε στο μέλλον αυτό:

H Google θέλει να βελτιώσει περαιτέρω την κρυπτογράφηση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της και γι αυτό υπέγραψε συνεργασία με τη Comcast, τη Microsoft και τη Yahoo για την προώθηση του SMTP STS προτύπου. Ουσιαστικά η Google και οι συνεργάτες της θέλουν να βεβαιωθούν ότι ένα κρυπτογραφημένο email παραμένει κρυπτογραφημένο σε όλη τη διαδρομή από τον αποστολέα στον παραλήπτη!

https://secnews.gr/102419/google-microsoft-yahoo-email-encryption/Google-Microsoft-Yahoo ενώνουν τις δυνάμεις τους για πιο ασφαλή email