Το να απαθανατίζετε τις διάφορες σημαντικές και μη στιγμές της ζωή σας σε βίντεο στο Instagram μόλις έγινε πολύ πιο ενδιαφέρον. Η εταιρεία μόλις ανακοίνωσε ότι έχει αυξήσει το χρονικό όριο των βίντεο που μπορείτε να ανεβάζεται σε 60 ολόκληρα δευτερόλεπτα. Εάν συγκρίνουμε την προηγούμενη ρύθμιση με τα 15 δευτερόλεπτα βίντεο που είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα έως τώρα, η νέα αυτή προθεσμία του ενός λεπτού θα σας κάνει να νιώσετε σαν να είναι αιωνιότητα.

Προκειμένου να ανακοινώσει το νέο αυτό χαρακτηριστικό, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης βάζει μαζί ένα σύντομο βίντεο μοντάζ που περιέχει όλα τα πρόσφατα βίντεο τα οποία δημοσιεύτηκαν στην πλατφόρμα του.

Η κίνηση είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι απομακρύνεται πολύ από τα 10 δεύτερα προθεσμία σε δημοφιλείς εφαρμογές όπως το Snapchat και φέρνει το Instagram πιο κοντά στα εδάφη του YouTube.

Σκεφτείτε το, με χρονικό όριο ενός λεπτού, οι έξυπνοι παραγωγοί βίντεο θα μπορούσαν εύκολα να αρχίσουν να κατασκευάζουν ακόμα πιο περίτεχνα μίνι-ντοκιμαντέρ από τις στιγμές της ζωής τους, ένα snapshot του ενός λεπτού κάθε φορά.

Για οποιονδήποτε ζει μέσα στο Instagram, αυτή είναι μια απόλυτα σαγηνευτική ενημερωμένη έκδοση που θα μπορούσε να πάει ακόμα πιο μακριά τα όρια του βίντεο από αυτά του YouTube.

Ωστόσο, αυτή η νέα ενημερωμένη έκδοση που περιγράφεται από το instagram ως «κυκλοφόρησε σήμερα και θα είναι διαθέσιμο για όλους μέσα στους επόμενους μήνες», το οποίο πιθανότατα σημαίνει ότι αυτή η έκδοση μπορεί να είναι διαθέσιμη για περιορισμένο μόνο αριθμό μελών κατά τη διάρκεια των αρχικών σταδίων της και αργότερα και για όλους τους υπόλοιπους.