Ξέρατε ότι η Google έχει επίσης εντολή να βοηθήσει το FBI, μέσω ξεκλειδώματος Android smartphones;

Ενώ ο αγώνας του San Bernardino της Apple μπορεί να τελείωσε, έχει αποκαλυφθεί ότι ο γίγαντας Silicon Valley δεν είναι η μόνη εταιρεία που αντιμετωπίζει κυβερνητικές απαιτήσεις στο επίκεντρο μιας άγριας ​​συζήτησης για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας. Η Google επίσης έχει απαντήσει σε κλήσεις για βοήθεια ξεκλειδώματος στο δικαστήριο όπως για παράδειγμα να παρακάμψει την οθόνη κλειδώματος και να επαναφέρει τον κωδικό πρόσβασης.

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) έχει ανακαλύψει έγγραφα δικαστηρίου διαθέσιμα προς το κοινό που αποκαλύπτουν ότι η κυβέρνηση έχει ζητήσει τη βοήθεια της Google για να βοηθήσει τις ομοσπονδιακές αρχές να χακάρουν τουλάχιστον εννέα κλειδωμένα Android smartphones επικαλούμενη το νόμο του 1789 που ονομάζεται νόμος All Writs Act. Οι συσκευές περιλαμβάνουν τηλέφωνα όπως Alcatel, Kyocera και Samsung, πολλά από τα οποία αποστέλλονται χωρίς η συσκευή να έχει την κρυπτογραφημένη προεπιλογή που μπλοκάρει τη χρήση των παραδοσιακών εργαλείων.

Η ACLU βρήκε 63 τέτοιες περιπτώσεις, όπου ζητήθηκε από την Google να βοηθήσει ώστε να έχουν πρόσβαση σε κλειδωμένα τηλέφωνα, κυρίως στο πλαίσιο των ερευνών της εγκληματικότητας των ναρκωτικών. Επιπλέον η ACLU κυκλοφόρησε 54 δικαστικές υποθέσεις στις οποίες οι ομοσπονδιακές αρχές ζήτησαν από την Apple βοήθεια για να τους βοηθήσουν να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες ενός κλειδωμένου iPhone

. Ωστόσο, αυτή είναι η πρώτη φορά που επιβεβαιώνεται ότι η Google έχει λάβει κι εκείνη τέτοια αιτήματα.

“Έχουμε εξετάσει προσεκτικά τις κλήσεις και τις δικαστικές εντολές για να βεβαιωθούμε ότι πληρούν τόσο το γράμμα όσο και το πνεύμα του νόμου”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Google. “Ωστόσο, ποτέ δεν έχουμε λάβει μια εντολή All Writs Act όπως αυτή που η Apple πολέμησε πρόσφατα. Θα αντιταχθούμε σθεναρά σε μια τέτοια απόφαση”

«Από την αρχή, έχουμε αντιρρήσεις ως προς την απαίτηση του FBI να οικοδομήσουμε μια κερκόπορτα στο iPhone γιατί πιστεύουμε ότι είναι λάθος και θα δημιουργούσε ένα επικίνδυνο άνοιγμα», δήλωσε η Apple. “Θα συνεχίσουμε να βοηθάμε στην επιβολή του νόμου, όπως έχουμε κάνει ως τώρα, και θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε την ασφάλεια των προϊόντων μας.”