Ο Google Chrome φαίνεται ότι σύντομα θα κερδίσει τον Internet Explorer της Microsoft ως το κορυφαίο πρόγραμμα περιήγησης.

Ο Chrome της Google αγωνίζεται σκληρά ώστε να γίνει το πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης και θα μπορούσε να ξεπεράσει τον παλιό browser της Microsoft, Internet Explorer έως το τέλος του παρόντος έτους. Για χρόνια, ο Internet Explorer ήταν το πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης στον κόσμο. Ωστόσο, τα πράγματα άλλαξαν όταν η Microsoft αποφάσισε να πετάξει το IE για χάρη ενός νέου προγράμματος περιήγησης που ονομάζεται Edge και είναι συνδυασμένο με τα Windows 10.

Το αποτέλεσμα της προώθησης του Edge από τη Microsoft είναι ότι το μερίδιο αγοράς του Internet Explorer κατρακυλάει προς τα κάτω και ο Google Chrome είναι το μόνο πρόγραμμα περιήγησης που επωφελείται από αυτή την πτώση.

Όπως μπορεί να δει κανείς από τη νέα έκθεση του NetMarketShare, ο Internet Explorer έπεσε από το 44.79% στο 43.40%, ενώ ο Chrome πήγε από το 36,56% στο 39,09%, το οποίο είναι ένα αρκετά σημαντικό άλμα. Παραδόξως, μόνο ο Chrome φάνηκε να κερδίζει σε μερίδιο αγοράς σε αντίθεση με τους Firefox, Safari, Opera που όλα έχασαν, ενώ ο μεγαλύτερος χαμένος ήταν ο Firefox

ο ποίος μειώθηκε από 11,68% στο μερίδιο αγοράς σε μόλις 10,54%.

Ο Edge browser της Microsoft έχει δει μια αύξηση στους χρήστες, αλλά δεν αρκεί για να εξηγήσει την 1,39% μείωση του Internet Explorer, η οποία πρέπει να σημαίνει ότι οι χρήστες αποφάσισαν να ξεφορτωθούν τον Internet Explorer για τον Chrome. Κατά την ίδια περίοδο, ο Edge αυξήθηκε στο 3,55% από το Φεβρουάριο, με μερίδιο αγοράς 3,02%, μια αύξηση της τάξης του 0,53%.

Ο ρυθμός με τον οποίο ο Chrome επιλέγεται από τους χρήστες, δεν θα αργήσει να τον κάνει το numero uno πρόγραμμα περιήγησης στον κόσμο!