Κατασκευασμένο από τη γερμανική εταιρεία e-Volo, το Volocopter VC200 είναι ένα ηλεκτρικό ελικόπτερο 18 ελίκων (γνωστό και ως multicopter) το οποίο ολοκλήρωσε την πρώτη επίσημη πτήση σε επανδρωμένη δοκιμή χωρίς κανένα πρόβλημα.

Το βίντεο που τραβήχτηκε, δείχνει τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας E-Volo, Alexander Zosel να οδηγεί το ελικόπτερο στο παρθενικό του ταξίδι πάνω από ένα αεροδρόμιο στη νότια Γερμανία στις 30 Μαρτίου.

Το Volocopter, το οποίο είναι εν μέρη multicopter και εν μέρη ελικόπτερο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και εξωγήινο διαστημόπλοιο, μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί κάθετα καθώς και να αιωρείται στον αέρα, όταν αυτό χρειάζεται. Κατασκευασμένο από σύνθετες ίνες υλικού, έχει 450 kg (992 lb) βάρος απογείωσης, εννέα μεμονωμένες μπαταρίες δύναμης των κινητήρων και 18 δρομείς που φτάνουν κορυφαία ταχύτητα 100 km / h (62 μίλια/ώρα).

Η καλύτερη περιγραφή γι αυτό, είναι ένα υβρίδιο drone- ελικόπτερο. Το Volocopter έχει δύο καθίσματα, ενώ χρησιμοποιεί έναν ηλεκτρικό κινητήρα με έλεγχο ακριβείας που επανδρώνεται από έναν μόνο μοχλό, ο οποίος συνοδεύεται από αρκετά κουμπιά. Παρά το περίπλοκο σχήμα του και την ίσως τρομακτική εμφάνιση, το Volocopter έχει σχεδιαστεί για να φέρει την προσωπική πτήση στο ευρύ κοινό με την ευκολία στο πέταγμα.

“Είναι σίγουρα θαυμάσια αίσθηση να ανασηκώνεσαι, να πετάς τα πρώτα λίγα μέτρα και στη συνέχεια αφήνοντας το joystick να πιστεύω ότι ναι είναι πραγματικά σαν να βρίσκομαι στο έδαφος, και στη συνέχεια να κοιτάζω προς τα κάτω και να υπάρχουν 20-25 μέτρα κάτω από μένα “, δήλωσε ο Zosel. “Έτσι είναι σίγουρα απίστευτο αυτό που έχουμε επιτύχει εδώ. Είναι στα αλήθεια απίστευτο!”

Η e-Volo έχει δοκιμάσει το σχεδιασμό του σε πάνω από 100 μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αλλά τώρα που ένας άνθρωπος δοκίμασε στην πραγματικότητα να πετάξει, βρίσκεται σε μια εντελώς νέα φάση δοκιμών. Η πρώτη δοκιμαστική πτήση που είδε το Volocopter έφτασε ταχύτητες 25 km / h (15 mph) σε μόνο χαμηλά υψόμετρα. Η δεύτερη φάση θα δοκιμαστεί σε ταχύτητες 50 km / h και ένα μέσο υψόμετρο, με την τελική φάση να αυξάνεται σε υψηλότερα υψόμετρα και τελική ταχύτητα 100 km / h.

Αν τα πράγματα συνεχίσουν να συμβαίνουν όπως έχουν προγραμματιστεί, η εταιρεία έχει φιλοδοξίες για την παραγωγή του Volocopter σε «μεγάλες ποσότητες» για την αγορά αεροπορικών σπορ. Επίσης ερευνά τη δυνατότητα υπηρεσιών αεροταξί αρχικά για “προκαθορισμένες διαδρομές, όπως λεωφορεία για το αεροδρόμιο ή σε κόμβους κυκλοφορίας, όπως γέφυρες.”

Μπορεί να χρειαστεί καιρός ώσπου να δούμε υβρίδια drone-ελικοπτέρων, όπως το Volocopter, να αιωρούνται πάνω από το κεφάλι μας, αλλά αν αυτό συμβεί, η e-Volo είναι πρόθυμη να ανοίξει το δρόμο.