F8 Effect: Μεταφέρετε χρήματα με το Facebook Messenger

Φαίνεται πως το Facebook ετοιμάζει την ανακοίνωση μερικών νέων χαρακτηριστικών του app του, αποκαλύπτοντάς μας τα μεγάλα σχέδια που έχει για το  Messenger όπως τα chatbots, videos ή κάτι περισσότερο χρήσιμο όπως η μεταφορά χρημάτων.

Ενώ το χαρακτηριστικό είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμο μόνο στις ΗΠΑ αναμένεται να διατεθεί και σε άλλες χώρες σύντομα. Παρακάτω σας παραθέτουμε τα βήματα για το πως θα μπορέσετε να διεκπαιρεώσετε στο εγγύς μέλλον μια μεταφορά χρημάτων μέσω του  Messenger:

Bήμα 1)

Οι μεταφορές μέσω του app απαιτούν χρεωστική κάρτα και από τις δύο πλευρές. Ωστόσο, δεν υπάρχει κάποια επιβάρυνση για την χρήση της υπηρεσίας. Προσφέρει PIN-based προστασία και αυτό που το ίδιο το  Facebook αποκαλεί “industry-leading security” standards. Θα πρέπει να προσθέσετε την χρεωστική κάρτα σας αρχικά για να ξεκινήσετε την διαδικασία. Για το Android app, θα πρέπει να πατήσετε το profile icon και στην συνέχεια να κάνετε scroll down στο payments για να προσθέσετε την κάρτα. Aπό την άλλη μεριά, για το iOS app, θα πρέπει να κάνετε click στο Settings, και στη συνέχεια Payments. Κάνετε Click στο Add New Debit Card και ολοκληρώστε την διαδικασία.

Βήμα 2)

Όταν εισάγετε την κάρτα, ανοίξτε ένα νέο chat με το πρόσωπο στο οποίο θέλετε να μεταφέρετε τα χρήματα, ή το πρόσωπο από το οποίο θέλετε να ζητήσετε να σας μεταφέρει χρήματα. Πατήστε στο μικρό “more” icon που βρίσκεται στο toolbar, το οποίο είναι το εικονίδιο με τις τρεις τελείες στο ορθογώνιο πλαίσιο και συνεχίστε.

Βήμα 3)

Όταν μπείτε στο Payments sub-menu , κάντε click στo next και εισάγετε το ποσό που επιθυμείτε στο Pay screen και στη συνέχεια πατήστε Pay για να ολοκληρώσετε την μεταφορά. Από την άλλη πλευρά, ο χρήστης θα πρέπει ήδη να έχει προσθέσει την κάρτα του στον λογαριασμό του για να θεωρηθεί η διαδικασία επιτυχής.

Βήμα 4)

Αντί να πατήσετε το ‘Pay’ option στο Payments sub-menu, πρέπει να κάνετε click στο ‘Request’ και να εισάγετε το ποσό και στην συνέχεια να τελειώσετε την διαδικασία. Αυτό σε περίπτωση που θέλετε να ζητήσετε χρήματα από κάποια επαφή σας. Η μεταφορά των χρημάτων θα εμφανισθεί ως ενσωματωμένο αρχείο στη γραμμή του ήδη υπάρχοντος chat. Σε αυτό το σημείο, απλά πατώντας στο αρχείο ο παραλήπτης θα μπορεί είτε να αποδεχθεί είτε να απορρίψει την μεταφορά του ποσού που ζητήσατε.

Πως σας φαίνετε το νέο αυτό χαρακτηριστικό; Εσείς θα το χρησιμοποιήσετε; Πείτε την γνώμη σας στα σχόλια παρακάτω!