Η διακίνηση ναρκωτικών είναι η νούμερο 1 ασχολία των καρτέλ του Μεξικού, η οποία τους παρέχει τα περισσότερα κέρδη και είναι ο λόγος των περισσότερων αιματοχυσιών.

Αλλά καθώς τα καρτέλ έχουν επεκταθεί και σε άλλους τομείς επιχειρήσεων και οι αρχές τα έχουν αναγκάσει να ψάχνουν νέες πηγές εσόδων, έχουν αρχίσεις τις απαγωγές και τους εκβιασμούς Μεξικανών με μεγαλύτερη συχνότητα. Και τα social media όπως το Facebook και το Twitter βοηθάνε σε αυτές τις εγκληματικές δραστηριότητες!

https://www.secnews.gr/101861/drones-%ce%bb%ce%b1%ce%b8%cf%81%ce%b1%ce%af%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b5%ce%af%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b1-%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%b1%ce%ba%ce%ad%cf%82/btn-medium” variation=”btn-warning”]Με drones περνούν λαθραία αντικείμενα μέσα στις φυλακές

Η επιχείρηση των εκβιασμών είναι κερδοφόρα για το οργανωμένο έγκλημα. Και σε χώρες όπως το Μεξικό δυστυχώς είναι πολύ συχνό οι άνθρωποι να παίρνουν τέτοιες απειλές. Και ο νέος τρόπος να το κάνουν αυτό τα καρτέλ φυσικά είναι τα social media. Οι άνθρωποι παίρνουν απειλητικά μηνύματα στο Facebook και στο Twitter. Και το χειρότερο είναι στο Facebook όπου οι εκβιαστές γνωρίζουν πράγματα και για την οικογένεια των θυμάτων. Βλέπουν τις φωτογραφίες τους και μπορούν να εκφοβίσουν τα θύματα με τέτοιες λεπτομέρειες.

Ορισμένες εγκληματικές οργανώσεις φαίνεται ότι είναι πιο ενθουσιώδεις με τις απαγωγές και τους εκβιασμούς από ότι άλλες. Τα καρτέλ που έχουν μεγαλύτερη αποτελεσματικά σε αυτούς τους τομείς είναι αυτά όπως οι Zetas που έχουν μια πολύ γνωστή “μάρκα” και συνηθίζουν να εκφοβίζουν τους ανθρώπους με το μέγεθος της φήμης τους.

Καθώς η χρήση των social media και η κοινοποίηση προσωπικών στοιχείων εκεί έχει αυξηθεί, οι απαγωγείς και οι εκβιαστές έχουν καταφύγει σε αυτά για εντοπισμό νέων θυμάτων. Όλες οι πληροφορίες που αφήνουν οι χρήστες πίσω τους στα social media είναι τόσο πολύτιμες για τα καρτέλ όσο είναι και για τις εταιρίες που τις χρησιμοποιούν για σκοπούς marketing.

Για τις εταιρίες είναι πολύ σημαντικό να ξέρουν τι αρέσει στους καταναλωτές και τι κάνουν και για τα καρτέλ που κάνουν εκβιασμούς είναι ακόμα πιο σημαντικό! Αν ξέρουν που βρίσκεσαι, που έχεις βρεθεί και ποια είναι η οικογένεια σου μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες εναντίον σου για να αποσπάσουν περισσότερα χρήματα.

https://www.secnews.gr/99361/%cf%84%ce%bf-%ce%ba%cf%85%ce%b2%ce%b5%cf%81%ce%bd%ce%bf%ce%ad%ce%b3%ce%ba%ce%bb%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%84%ce%bf/Το κυβερνοέγκλημα στην Αμερική λειτουργεί ανενόχλητο σε κοινή θέα!