[su_heading size=”18″]Ο πάροχος εικονικού ιδιωτικού δικτύου (VPN), BlackVPN αρνήθηκε να δώσει χρήματα στην hacker ομάδα, Armada Collective η οποία απείλησε με επίθεση DDoS την εταιρία αν δεν τα δώσει![/su_heading]

Σύμφωνα με ένα blog post, η BlackVPN δέχθηκε με email μια απειλή από την ομάδα που ζητούσε 10.08 bitcoins (περίπου 4.600$) μέχρι τη Δευτέρα αλλιώς θα έριχναν την υπηρεσία τους και η τιμή θα ανέβαινε κάθε μέρα που πέρναγε και δεν είχαν πληρωθεί τα λύτρα. Το email επίσης έλεγε ότι τα bitcoins είναι ανώνυμα οπότε δεν θα μάθαινε κανένας ότι η εταιρία συνεργάστηκε.

Η Armada Collective είναι η ομάδα των hackers που στόχευσε πέρυσι την υπηρεσία κρυπτογραφημένων email, Protonmail και με επιτυχία πήρε 6.000$ από την Ελβετική εταιρία αφού βομβάρδισε τους servers της με traffic. Διαβάστε για το περιστατικό εδώ:

[su_button url=”https://secnews.gr/98115/protonmail-pays-web-attack-ransom/” target=”blank” style=”glass” background=”#0888e5″ color=”#0607066″ wide=”yes” center=”yes” radius=”round” icon_color=”#ffffff”]Protonmail: Ελβετική e-mail firm πληρώνει λύτρα για web attack [/su_button]

Επίσης η ίδια ομάδα είχε πάρει και την ευθύνη για την επίθεση των Ελληνικών τραπεζών τον Νοέμβριο. Δείτε εδώ:

[su_button url=”https://secnews.gr/99001/%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%87%CE%AC%CE%BA%CE%B5%CF%81%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9/” target=”blank” style=”stroked” background=”#c1f9b2″ color=”#0607066″ wide=”yes” center=”yes” radius=”round” icon_color=”#ffffff”]Νέο τελεσίγραφο από τους χάκερς των ελληνικών τραπεζών! [/su_button]

Βέβαια δεν είναι σαφές αν όντως είναι η ίδια ομάδα ή είναι αντιγραφείς. Όπως και στην περίπτωση των Anonymous, είναι σχεδόν αδύνατον να το επιβεβαιώσει κανείς αν κάποιος ισχυρίζεται ότι μιλάει εκ μέρους της ομάδας.

Η BlackVPN δήλωσε ότι έλαβε την απειλή την Δευτέρα 18 Απριλίου και προετοιμαζόταν για την επίθεση. Η εταιρία δήλωσε επίσης ότι το Σάββατο 16 Απριλίου προκλήθηκαν μικρές διαταραχές στο δίκτυο της από μια μικρή επίθεση DDoS αλλά δεν εντοπίστηκαν εισβολές. Από τότε η εταιρία προετοιμάζεται για να αντέξει μια πιθανή επίθεση κι έχει ενημερώσει τους πελάτες της ότι είναι ασφαλείς.

Το blog post ανέφερε επίσης ότι άλλοι δύο πάροχοι έχουν δεχθεί παρόμοιες απειλές αλλά δεν ανέφερε το όνομα τους. Η BlackVPN δήλωσε ότι ελπίζει η διαφάνεια της να ενθαρρύνει τους άλλους παρόχους και να μιλήσουν για τις απειλές.

Την προηγούμενη εβδομάδα η υπηρεσία VPN, Cloak δέχθηκε ένα πολύ παρόμοιο email που απαιτούσε περίπου 10 bitcoins και ούτε αυτή δεν υπέκυψε στον εκβιασμό και δεν υπέστη κάποια σοβαρή επίθεση μέχρι τώρα.

Δεν είναι σαφές αν η Armada Collective είναι η ίδια ομάδα πίσω από τις απειλές σε όλες τις εταιρίες. Αν είναι, οι εγκληματίες μάλλον στέλνουν πολλαπλές απειλές σε πάροχους VPN για να δουν ποιος θα τσιμπήσει. Σύμφωνα με την BlackVPN, η ομάδα θα ήταν αποτελεσματική αν επιτίθετο σε μια υπηρεσία την φορά.

[su_button url=”https://secnews.gr/103415/dwrean-vpn-google-chrome/” target=”blank” style=”3d” background=”#b2d1f9″ color=”#0607066″ wide=”yes” center=”yes” radius=”round” icon_color=”#ffffff”]Πως να βάλεις απεριόριστο δωρεάν VPN στον Google Chrome![/su_button]