Ένας 15χρονος, χρησιμοποιεί το χαρτζιλίκι του για να χρηματοδοτεί την εκπληκτική συλλογή του από παλιές συσκευές της Apple!

Κάθε έφηβος έχει ένα πάθος για κάτι, είτε πρόκειται για videogames ή για συλλογή νομισμάτων ή για ανάγνωση βιβλίων. Ωστόσο, γι ‘αυτόν το 15χρονο στο Μέιν, το πάθος του είναι η Apple.

Ναι διαβάσατε σωστά! Ο Alex Jason βρίσκεται στα πρόθυρα, να ανοίξει ένα δημόσιο μουσείο που θα περιέχει μια συλλογή από vintage συσκευές της Apple. Η συλλογή του Alex, διαθέτει περισσότερα από 250 σπάνια πρωτότυπα της εταιρίας, περισσότερα από τα οποία αγόρασε με τα χρήματα που κέρδισε κουρεύοντας το γρασίδι στα σπίτια των γειτόνων του.

Σύμφωνα με το Cult of Mac, ο Alex άρχισε να συλλέγει παλιά πράγματα της Apple στην ηλικία των 10 ετών. Σε 5 μόλις χρόνια, έχει γίνει ένας από τους 20 κορυφαίους συλλέκτες της Apple στον κόσμο.

«Ήθελα απλά έναν ωραίο υπολογιστή», δήλωσε ο νεαρός μαθητής. «Αλλά συνειδητοποίησα ότι αυτοί οι υπολογιστές πετιούνταν στα σκουπίδια. Ήθελα λοιπόν να δημιουργήσω μια συλλογή, να τη μοιραστώ online και να δημιουργήσω ένα μουσείο.»

Ο Alex και ο πατέρας του, ο Bill έλαβαν ως δωρεά ένα παλιό Carnegie Library για να στεγάσουν τη συλλογή του, η οποία αυτή τη στιγμή ξεπερνά το υπόγειο 1.000 τετραγωνικών του σπιτιού της οικογένειας. Με ανακαινίσεις, συμπεριλαμβανομένης της εξεύρεσης ασφαλούς προθηκών, το μουσείο θα μπορούσε να είναι έτοιμο για το κοινό πολύ σύντομα.

Jonathan Zufi, του οποίου το φωτογραφικό βιβλίο iConic αποτελεί μια ολοκληρωμένη οπτική ιστορία των προϊόντων της Apple, δήλωσε «Ο Alex είναι ένα καταπληκτικό παιδί. Σίγουρα έχει μια τεράστια συλλογή και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι στην κορυφή των 20.»

Σύμφωνα με το Cult of Mac, ο Jason έχει κάθε μεγάλο μοντέλο υπολογιστή της Apple, εκτός από ένα σπάνιο Lisa 1. Έχει πρωτότυπα από PowerBooks, εγχειριδίων κώδικα, Newtons, ένα Apple 1, και ακόμη και έναν Next υπολογιστή.

Ο πατέρας του αγοριού πρόσφατα παραιτήθηκε από τη δουλειά του, για να προετοιμαστεί για το άνοιγμα του μουσείου, που σχεδιάζουν να ονομάσουν Μουσείο Maine Technology, και θα περιλαμβάνει και άλλα θέματα επιστήμης και τεχνολογίας.