Ένα πολύ μοναδικό Bird House που χρησιμοποιεί ένα μικρό προγραμματισμό Arduino και hardware που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να προειδοποιεί της αρμόδιες αρχές για δασικές πυρκαγιές πριν βγουν εντελώς εκτός ελέγχου.

Τα σπιτάκια για πουλιά της Arduino είναι εφοδιασμένα με ένα ηλιακό πάνελ, επαναφορτιζόμενη μπαταρία και έναν αισθητήρα καπνού, μαζί με μια σύνδεση δικτύου 3G. Αυτά επιτρέπουν στο Bird House να στείλει ένα σήμα τοποθεσίας στις τοπικές αρχές, εάν εντοπίσει μια δασική πυρκαγιά κάπου κοντά του.

Τα πρωτότυπα σπιτάκια της Arduino που έχουν σχεδιαστεί από το Ogilvy & Mather, δοκιμάζονται αυτή τη στιγμή στο στάδιο ανάπτυξης, πριν να ξεκινήσουν να τοποθετούνται στην εξοχή. Ελέγξτε το παρακάτω βίντεο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την τεχνολογία Arduino και πώς λειτουργούν.

Η ιστοσελίδα της Arduino εξηγεί λίγα περισσότερα για την έμπνευση πίσω από τα νέα Bird Houses.

Το βόρειο τμήμα της Ισπανίας, το οποίο είναι γεμάτο από χωριά, βλάστηση και άγρια ζωή, είναι επιρρεπές σε πυρκαγιές. Στην πραγματικότητα, σχεδόν το 40% της γης κάηκε πίσω στο 2015. Δυστυχώς, όταν μια πυρκαγιά ξεσπά σε μια απομακρυσμένη περιοχή, περνάει συχνά απαρατήρητη ή εντοπίζεται όταν οι ζημιές

είναι ήδη μεγάλες. Λόγω αυτών των περιπτώσεων που παρατηρούνται όλο και πιο συχνά, η ασφαλιστική εταιρεία Generali αποφάσισε να βρει μια καλύτερη λύση για έγκαιρη διάγνωση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους νέους συναγερμούς Arduino Bird House πηγαίνετε στην επίσημη ιστοσελίδα της. Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο είναι βέβαιοι ότι θα απολαύσετε το πώς να χτίσετε το δικό σας μετρητή ταχύτητας του ανέμου Arduino ή ανεμόμετρο τα οποία είναι εύκολο να οικοδομήσουμε με τις βασικές δεξιότητες Arduino.