Αντίο HTC, στους αγοραστές του Nexus 9 μπορεί να λείψουν οι ακριβές τιμές σου!

Αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε και τελικά συνέβη. Το Nexus 9, το 8,9-ιντσών tablet που δημιουργήθηκε χάρη στην συνεργασία της HTC και της Google έχει τελικά αποσυρθεί από την παραγωγή, πράγμα που σημαίνει ότι το μόνο tablet που διατίθεται για αγορά το οποίο εκτελεί την πιο καθαρή μορφή του Android είναι το Google Pixel C.

Τώρα, όσον αφορά το hardware, δεν υπήρχε τίποτα κακό στο Nexus 9, ήταν απλά η τιμή του που μετέτρεψε ένα τέτοιο ελκυστικό προϊόν σε ένα πραγματικά κακό. Έτσι κι αλλιώς, η απόσυρση από την πώληση ενός από τα καλύτερα Android tablet (του Nexus 7, μοντέλο του 2013) και η πώληση ανταυτού ενός Nexus 9 για $ 399, όταν για πρώτη φορά βγήκε (για το μοντέλο των 16GB) ήταν απολύτως φρικτή απόφαση.

Υπήρχαν LTE εκδόσεις του tablet που ανακοινώθηκαν αργότερα, αλλά οι ακριβές τιμές τους σήμαιναν επίσης, ότι δεν ήταν πολλοί οι καταναλωτές που θα ήταν σε θέση να αγοράσουν ένα τέτοιο tablet. Θέλουμε να πούμε ότι αν κάποιος θέλει να επενδύσει σε μια μηχανή που θα του δώσει λειτουργικότητα

τόσο για εργασία όσο και για παιχνίδι, τότε γιατί να μην επενδύσει $ 399 σε ένα αξιοπρεπές laptop αντί να τα δαπανήσει για ένα tablet. Και δεν είναι μόνο αυτό. Η συγκεκριμένη τιμή ίσχυε μόνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ανάλογα με την περιοχή που ζείτε, το tablet ήταν σίγουρα μια δαπανηρή επένδυση. Επιπλέον, υπήρχαν και άλλες καταγγελίες. Το Teardowns αποκάλυψε ότι το tablet δεν είχε συναρμολογηθεί σωστά και αμφιβόλου ποιότητας εικόνες και βίντεο έρχονταν στο φως όταν αποφάσιζε κάποιος να ανοίξετε την εφαρμογή της κάμερας.

Από άποψη hardware, το Nexus 9 δεν ήταν καθόλου απογοητευτικό, αλλά η τιμή του το έκανε να πληρώσει τελικά. Ας ελπίσουμε ότι μια πολύ πιο προσιτή λύση θα κυκλοφορήσει στο μέλλον. Ακριβώς όπως το 9, έτσι και το μοντέλο 6 έχει επίσης αποσυρθεί από τη διαδικασία παραγωγής, το οποίο είναι πολύ κρίμα.