To ‘art machine’ της Google έγραψε το πρώτο του τραγούδι!

Είναι γεγονός πως το νεότερο machine learning project της Google κυκλοφόρησε το πρώτο του τραγούδι ! (δεν γνωρίζουμε ακόμα αν θα γίνει το νέο Hit του καλοκαιριού!).

[su_button url=”https://www.secnews.gr/103770/h-epoxh-twn-computers-tha-teleiwsei-syntoma-kai-meta-ti/” target=”blank” style=”flat” background=”#9af126″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Δείτε επίσης: “H εποχή των Computers θα τελειώσει σύντομα” & Μετά τι; Μάθετε ποιος έκανε αυτή τη δήλωση![/su_button]

Το πρώτο κομμάτι generated art, μια μελωδία στο πιάνο διάρκειας 90 λεπτών, δημιουργήθηκε μέσω ενός εκπαιδευμένου νευρωνικού  δικτύου, στο οποίο δόθηκαν μόνο τέσσερις νότες. Τα τύμπανα και ενορχήστρωση δεν παρήχθησαν από τον αλγόριθμο , αλλά προστέθηκαν για έμφαση μετά.

Είναι το πρώτο απτό προϊόν του προγράμματος Magenta της Google ,  το οποίο έχει σχεδιαστεί για να θέσει τα machine learning systems του τεχνολογικού γίγαντα στο μονοπάτι της δημιουργίας συστημάτων τέχνης και μουσικής . Το πρόγραμμα ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στο Moogfest την περασμένη εβδομάδα .

Μαζί με τη μελωδία, η Google δημοσίευσε ένα νέο blog post στο οποίο αναφέρονται οι στόχοι του προγράμματος Magenta, προσφέροντας περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις καλλιτεχνικές φιλοδοξίες της Google.

«Θα ξεκινήσουμε με υποστήριξη ήχου και βίντεο, εργαλεία για να δουλεύουν οι καλλιτέχνες με formats όπως MIDI, και πλατφόρμες που θα τους βοηθούν να  συνδεθούν με τα machine learning models,” η ομάδα έγραψε σε μια ανακοίνωση της. “Θέλουμε να κάνουμε  εξαιρετικά απλό το γεγονός να παίξει κάποιος μουσική με ένα Magenta performance model.”

[su_button url=”https://www.secnews.gr/102572/hololens-holoportation/” target=”blank” style=”flat” background=”#f12677″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Διαβάστε περισσότερα: HoloLens: Έρχεται η νέα γενιά επικοινωνίας…το holoportation[/su_button]