Η Samsung παίζει με την ιδέα των ευλύγιστων (ή μήπως αναδιπλούμενων; ποιος ξέρει) τηλεφώνων από το 2008, όταν παρουσίασε μια πρωτότυπη συσκευή με πτυσσόμενη οθόνη OLED για την έκθεση Society for Information Display (SID).

Τώρα, σύμφωνα με μια έκθεση από το Bloomberg, η εταιρεία θα μπορούσε πράγματι να ετοιμάζεται να ξεκινήσει όχι ένα, αλλά δύο εύκαμπτα smartphones, το συντομότερο στις αρχές του 2017.

Η έκθεση, λέει ότι και οι δύο συσκευές θα διαθέτουν οθόνες OLED. Οι λεπτομέρειες είναι κάπως συγκεχυμένες, αλλά από ό, τι μπορέσαμε να μάθουμε, η μία συσκευή θα είναι ένα σύνθετο τηλέφωνο / tablet, του οποίου η οθόνη 5 ιντσών μπορεί να ξεδιπλωθεί σε μια οθόνη 8 ιντσών. Το άλλο θα είναι ένα τηλέφωνο που διπλώνει στη μέση,(έτσι, ουσιαστικά θα είναι ένα flip τηλέφωνο, αλλά με μια οθόνη και στις δύο πλευρές).

Η Samsung διαθέτει σίγουρα την τεχνολογία για να το κάνει. Το 2014, η εταιρεία κυκλοφόρησε ένα βίντεο από ένα τηλέφωνο που διπλώνει και γίνεται tablet (και, κάπως ανεξήγητα, έχει μεγάλη επιτυχία στις κυρίες).

Και η εταιρεία έχει δείξει λειτουργική, λεπτές, μικρές οθόνες OLED που είναι πλήρως ευέλικτες στην CES 2013.

Σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, η Samsung μπορεί να προετοιμάζει το λανσάρισμα ενός ή ακόμα και δύο από αυτά τα τηλέφωνα για το Mobile World Congress του επόμενου έτους στη Βαρκελώνη, το οποίο τυπικά θα λάβει χώρα στα τέλη Φεβρουαρίου. Τα τηλέφωνα, τα οποία αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο της κωδικής ονομασίας «Project Valley» δεν θα είναι μέρος της σειράς Galaxy S της Samsung.

Το Bloomberg επανέλαβε επίσης την πρόσφατη φήμη ότι η εταιρεία θα μπορούσε να παραλείψετε έναν αριθμό για το Galaxy Note τηλέφωνό της, δρομολογώντας ένα Note 7 αντί για ένα Note 6.