Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι, όπως η δημιουργία ενός τοπικού ή Microsoft λογαριασμού για να είστε σε θέση να κλειδώσετε γρήγορα τον υπολογιστή σας πατώντας Win + L και να το ξεκλειδώσετε με ένα κωδικό πρόσβασης, ώστε να είναι ασφαλής όταν δεν είστε παρόν.

Μια άλλη μέθοδος είναι με την επιλογή εργαλείων τρίτων για να κλειδώσετε και να ξεκλειδώσετε γρήγορα το πληκτρολόγιο και το ποντίκι, διατηρώντας παράλληλα το περιεχόμενο της οθόνης ορατό.

KeyboardLock

Θα πρέπει να εισάγετε έναν κωδικό πρόσβασης για να κλειδώσετε και να ξεκλειδώσετε το πληκτρολόγιο και το ποντίκι σας. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και απλά πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης για να κλειδώσετε τον υπολογιστή και πληκτρολογήστε τον ξανά για να το ξεκλειδώσετε. Ενώ ο κέρσορας μπορεί να μετακινηθεί στην κλειδωμένη κατάσταση, τίποτα δεν συμβαίνει αν προσπαθήσετε να πληκτρολογήσετε ή να κάνετε κλικ σε κάτι. Το KeyboardLock επιτρέπει την Ctrl + Alt + Delete εντολή για να ενεργοποιηθεί, έτσι ώστε κάποιος να μπορεί να κάνει αυτό για να αποκτήσει πρόσβαση στη Διαχείριση εργασιών.

Child Lock

Ένα εικονίδιο δημιουργείται για το Child Lock κατά τη φάση εκκίνησης, το οποίο έχει τέσσερα κουμπιά που εμφανίζονται στο κύριο παράθυρο. Εάν επιθυμείτε να κλειδώσετε αυτόματα την εφαρμογή, κάντε κλικ στην επιλογή Αυτόματο κλείδωμα, αν δεν έχει δραστηριοποιηθεί τα τελευταία 10 λεπτά. Κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο και κάντε κλικ στο κουμπί Άκυρο στο κύριο παράθυρο, αν θέλετε να ακυρώσετε αυτό το έργο.

Κάντε κλικ στο κουμπί Κλείδωμα για να μπλοκάρει το πληκτρολόγιο και το ποντίκι αμέσως ή πατήστε Shift + Alt + End. Ενώ είναι κλειδωμένα, κάθε πάτημα πλήκτρου ή κλικ του ποντικιού μετατρέπει τον κέρσορα στο απαγορευτικό σήμα. Κάντε κλικ στην επιλογή Allow Only για να επιτρέψετε μόνο μερικά πλήκτρα να λειτουργούν: Space, PageUp και PageDown, ή κάντε κλικ Block Win Ctrl για να μπλοκάρετε μόνο τα πλήκτρα ελέγχου, δηλαδή Ctrl, Alt και το πλήκτρο Win. Ο κέρσορας δεν μπορεί να μετακινηθεί σε αυτή τη λειτουργία. Ενεργοποιήστε το Shift + Alt + Home για να ξεκλειδώσετε το πληκτρολόγιο και το ποντίκι. Στο κύριο παράθυρο της εφαρμογής, κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογές για να δείτε τα πλήκτρα συντόμευσης για το κλείδωμα και ξεκλείδωμα, αν τα ξεχάσετε. Δεν είναι δυνατόν να αλλάξουν.

Ωστόσο το Child Lock επιτρέπει την Ctrl + Alt + Delete εντολή να ενεργοποιηθεί, έτσι ώστε κάποιος μπορεί να το κάνει για να αποκτήσει πρόσβαση στη Διαχείριση εργασιών και να ανοίξει τον υπολογιστή σας.

BlueLife KeyFreeze

Καθώς το BlueLife KeyFreeze δεν συμπεριλαμβάνεται σε ένα κιτ εγκατάστασης, μπορείτε να κάνετε διπλό κλικ στο αρχείο .exe από τη λήψη δέσμης μέτρων για να τρέξετε το πρόγραμμα και ενσωματώνεται στην εργαλειοθήκη.

Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο για να κλειδώσετε το πληκτρολόγιο και το ποντίκι και επιλέξτε Lock All Keys ή πατήστε Ctrl + Alt + F. Υπάρχει μια μικρή διακοπή πριν το κλείδωμα, στη διάρκεια της οποίας μπορείτε να ακυρώσετε την ενέργεια. Μπορείτε να κλειδώσετε μόνο το πληκτρολόγιο ή το ποντίκι (κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο και επιλέξτε Lock Keyboard ή Lock Mouse).

Πατήστε Ctrl + Alt + F για να ξεκλειδώσετε το πληκτρολόγιο και το ποντίκι. Αν θέλετε να κάνετε αλλαγές σε αυτό το συνδυασμό (Ctrl + Alt + οποιοδήποτε γράμμα ή αριθμό), κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του δίσκου, μεταβείτε στις Επιλογές, κάντε κλικ στο μενού δίπλα στο hotkey για κλείδωμα / ξεκλείδωμα: και επιλέξτε τον επιθυμητό συνδυασμό. Μπορείτε επίσης να αποκλείσετε την κίνηση του ποντικιού (καταργήστε την επιλογή στο πλαίσιο κίνησης του ποντικιού) ή να αποκρύψετε τον κέρσορα. Μετά το κλείδωμα των συσκευών με BlueLife KeyFreeze, ακόμα κι αν κάποιος στέλνει την εντολή Ctrl + Alt + Delete, ο υπολογιστής παραμένει κλειδωμένος.