Ο ίδιος χάκερ των Anonymous που πραγματοποίησε DDoS επιθέσεις στη South African Broadcasting Corporation (SABC) το περασμένο Σαββατοκύριακο για τις πρακτικές λογοκρισίας των ειδήσεων επέστρεψε σήμερα με νέες επιθέσεις στα EFF και ZANU-PF, δύο εθνικιστικά πολιτικά κόμματα μαύρων στη Νότια Αφρική και τη Ζιμπάμπουε.

Ο χάκερ ξεκίνησε με απλές επιθέσεις DDoS που έριξαν τις επίσημες ιστοσελίδες των δύο αυτών οργανισμών. Ωστόσο, και τα δύο sites αυτή τη στιγμή είναι και πάλι live.

Σε δηλώσεις μέσω του Twitter, ο χάκερ κατηγόρησε τα δύο πολιτικά κόμματα ότι έχουν ένα ιστορικό ρατσισμού.

Γνωστός ως Zim4thewin, ο χάκερ έχει πραγματοποιήσει παρόμοιες επιθέσεις DDoS εναντίον του EFF την τελευταία εβδομάδα πριν από την έναρξη της SABC DDoS επίθεσης που προσέφυγε στο φως της δημοσιότητας.

Το EFF (Economic Freedom Fighter) είναι ένα πολιτικό κόμμα μαύρων εθνικιστικών και σοσιαλιστικών στη Νότια Αφρική. Στόχος της ομάδας είναι να κερδίσει στην πλειοψηφία του African National Congress (ANC) της χώρας έτσι ώστε να μπορεί να εφαρμόσει το κύριο “πρόγραμμά” του.

Οι ηγέτες του κόμματος έχουν πολλές φορές δηλώσει δημόσια ότι θέλουν να απαλλοτριώσουν εκτάσεις που έχουν κλαπεί από λευκούς ανθρώπους και να τις δώσουν πίσω στο μαύρο πληθυσμό. Περαιτέρω, το EFF θέλει επίσης να εθνικοποιήσει τους τομείς εξόρυξης και τραπεζών της χώρας.

Η ομάδα, η οποία είναι το τρίτο μεγαλύτερο πολιτικό κόμμα της Νότιας Αφρικής, έχει ένα παρόμοιο «πρόγραμμα» με το ZANU-PF (Zimbabwe African National Union – Patriotic Front) κόμμα που κυριαρχεί ήδη στη Ζιμπάμπουε από το 1980. Στη δεκαετία του ’80, το ZANU-PF είχε κατασχέσει μεγάλες αγροτικές εκτάσεις που άνηκαν κατά τις περισσότερες περιπτώσεις στη λευκή μειοψηφία και αναδιανέμονταν στο μαύρο πληθυσμό.