Η Microsoft έχει ξεκινήσει συνεργασία με την νεοσυσταθείσα εταιρεία τεχνολογίας με έδρα την Καλιφόρνια, Kind Financial, η οποία βοηθά τις επιχειρήσεις και τους κυβερνητικούς οργανισμούς να παρακολουθούν τις πωλήσεις της «νομιμοποιημένης μαριχουάνας από το σπόρο μέχρι την πώληση.»

Είναι η πρώτη φορά που η Microsoft επιχειρεί μία συνεργασία τέτοιου είδους.

Η εταιρεία Kind έχει πουλήσει το λογισμικό παρακολούθησης της μαριχουάνας στις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις εδώ και περίπου τρία χρόνια.

Η εκκίνηση θα είναι πλέον σε θέση να εργαστεί στο κυβερνητικό cloud της Microsoft.

Το λογισμικό της Kind, το οποίο ονομάζεται Agrisoft Seed to Sale, «κλείνει το κενό μεταξύ των επιχειρήσεων που ασχολούνται με μαριχουάνα και σχετίζονται με ρυθμιστικούς οργανισμούς και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα», δήλωσε σε δελτίο Τύπου.

Η Microsoft δήλωσε στο BBC σε μια ηλεκτρονική δήλωση ότι υποστηρίζει «τους κυβερνητικούς πελάτες και τους συνεργάτες τους για να τους βοηθήσει να ανταποκριθούν στο σκοπό τους».

«Η Kind Financial χτίζει λύσεις για το cloud της κυβέρνησής μας, για να βοηθήσει αυτές τις υπηρεσίες να ρυθμίζουν και να ελέγχουν τις νόμιμες ουσίες και είδη και να διαχειρίζονται τη συμμόρφωση με τους νόμους και τους κανονισμούς», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Microsoft.

Η Microsoft έχει έδρα στην Ουάσιγκτον, όπου η κάνναβη είναι νόμιμη.

Η Kind είπε ότι η πλατφόρμα cloud της Microsoft ήταν το μοναδικό στο είδος του «σχεδιασμένο για να ανταποκρίνεται στα πρότυπα της κυβέρνησης για τις στενές ρυθμίσεις στα προγράμματα συμμόρφωσης της μαριχουάνας».

Η Microsoft δήλωσε στο Weed Blog ότι ανυπομονούσε να συνεργαστεί με την Kind «για να βοηθήσει τους πελάτες της κυβέρνησής μας να ξεκινήσουν τα επιτυχή ρυθμιστικά προγράμματα.»