Το AVG Antivirus Free αντιπροσωπεύει την ελεύθερη έκδοση της AVG lineup προϊόντων ασφαλείας, με στόχο την προστασία του υπολογιστή σας από όλους τους τύπους malware, όπως ιούς, Trojans, spyware, rootkits, worms και dialers.
Εκτός της αφαίρεσης ενός malware, η εφαρμογή διαθέτει ένα κινητήρα σε πραγματικό χρόνο, που μπορεί να ανιχνεύσει και να μπλοκάρει τις εισερχόμενες απειλές.
Στο άρθρο θα δείτε πώς να τρέξετε την σάρωση και να επιλύσετε τις μολύνσεις.

Προσαρμόστε την εγκατάσταση

Από προεπιλογή, το αρχείο εγκατάστασης θέλει να εγκαταστήσει το AVG Antivirus Pro, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε όλες τις δυνατότητες, αλλά θα πρέπει είτε να αγοράσετε το πλήρες πακέτο ή να το απεγκαταστήσετε μετά από 30 ημέρες. Για να εγκαταστήσετε την δωρεάν έκδοση με λιγότερες δυνατότητες από την Pro, κάντε κλικ στην επιλογή Custom installation και στη συνέχεια, στο Basic protection box.

Πώς να τρέξετε τις σαρώσεις (scans)

Για να εκτελέσετε μια σάρωση (scan) αφού εκτείνεται το κύριο παράθυρο του AVG Antivirus Free, κάντε κλικ στο scan now κουμπί για να ελέγξετε το σύνολο του υπολογιστή ή κάντε κλικ στο κουμπί των ρυθμίσεων δίπλα στην επιλογή scan now, αν θέλετε να σαρώσετε συγκεκριμένα αρχεία ή φακέλους ή να τρέξει μόνο ένα Anti-Rootkit scan . Μπορείτε επίσης να κάνετε δεξί κλικ σε ένα ή περισσότερα επιλεγμένα αρχεία ή φακέλους στο Windows Explorer και να επιλέξτε scan με το AVG. Αν βρεθούν απειλές, κάντε κλικ στο Review

και Take Action, και μετά Remove all.

Όταν ο κινητήρας του AVG Antivirus Free ανιχνεύσει ένα malware, θα σας ανοίξει ένα παράθυρο με τον τύπο απειλής και το όνομα του αντικειμένου, όπου θα σας δίνει την επιλογή να το αφαιρέσετε (κάντε κλικ στο Protect Me). Διαφορετικά, μπορείτε να αγνοήσετε απλά απειλή.

Πώς να διαχειριστείτε τις προγραμματισμένες σαρώσεις

Για να προγραμματίσετε τις σαρώσεις (scan) να τρέχουν αυτόματα, κάντε κλικ στο κουμπί settings δίπλα στην επιλογή scan now, κάντε κλικ στην επιλογή Manage scheduled scans, επιλέξτε το existing Scheduled Scan από τη λίστα, κάντε κλικ στην επιλογή Edit scan schedule, και μετά το κουμπί slider για να το ενεργοποιήσετε.

Πώς να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις σάρωσης

Μπορείτε να τις ρυθμίσετε ξεχωριστά για ολόκληρο τον υπολογιστή, custom και anti-rootkit scan. Για την επίτευξη αυτών των τμημάτων, όπου μπορείτε να ελέγχετε τη συμπεριφορά της AVG και να καθορίσετε τι μπορεί και τι δεν μπορεί να προσδιορίσει ως malware, κάντε κλικ στο κουμπί settings δίπλα στην κάθε scan mode στην περιοχή Scan Options.