[su_heading size=”18″ margin=”40″]Στα πλαίσια των 17 ετών λειτουργίας της, η Google έχει καταφέρει να γίνει συνώνυμο της αναζήτησης όρων στο web. Τώρα, πηγαίνοντας ένα βήμα πιο μπροστά, η “Dr. Google” ξεδιπλώνει ένα νέο χαρακτηριστικό, το “Symptoms Search”.[/su_heading]

Tο “Symptoms Search” επιτρέπει την αναζήτηση συμπτωμάτων ασθενειών και παρέχει στους χρήστες επιλογές αυτο-θεραπείας, ενημερώνοντάς τους ακόμη και για τις περιπτώσεις όπου χρειάζεται να επισκεφτούν το γιατρό τους.

 

Λόγω της αυξημένης εξάρτησής μας από το διαδίκτυο, έχουμε αναπτύξει τη συνήθεια να πραγματοποιούμε αναζητήσεις στο web για να λάβουμε απαντήσεις, ακόμη και για την παραμικρή αμφιβολία. Ομοίως, όταν αντιμετωπίζουμε κάποιο ιατρικό ζήτημα, χρησιμοποιούμε το Google Search για να αναζητήσουμε πληροφορίες, προτού επισκεφτούμε το γιατρό μας.

Για να γίνει όλο αυτό πιο χρήσιμο, η Google έχει ξεδιπλώσει ένα νέο χαρακτηριστικό με την ονομασία “Symptoms Search”, με σκοπό την εμφάνιση καλύτερων και σχετικότερων αποτελεσμάτων στις αναζητήσεις των χρηστών για ιατρικά ζητήματα, ειδικά μέσω των εφαρμογών της Google για iOS και Android.

Μέσα στις επόμενες ημέρες λοιπόν, εάν πραγματοποιήσετε αναζήτηση με φράσεις όπως “πονοκέφαλος στη μια πλευρά”, η εφαρμογή της Google θα σας δείξει μια λίστα με διάφορες ιατρικές καταστάσεις, όπως “πονοκέφαλος”, “ημικρανία”, “τάση κεφαλαλγίας” και “αθροιστική κεφαλαλγία”.

Ακόμα κι αν πληκτρολογήσετε κάτι απλό, όπως σκέτο “πονοκέφαλος”, θα λάβετε μια επισκόπηση των επιλογών αυτο-θεραπείας και των καταστάσεων όπου θα χρειαστεί να επισκεφθείτε κάποιο γιατρό.

Η Dr. Goοgle επιμελείται και ενημερώνει τη λίστα με τα συμπτώματα και τις περιγραφές των νόσων, διασταυρώνοντάς την με ιατρικές πληροφορίες που συλλέγονται από επιφανείς ιατρούς.

Μπορεί να εκπλαγείτε αν μάθετε ότι η Google έχει συνεργαστεί με εμπειρογνώμονες των Harvard Medical School και Mayo Clinic για τη δημιουργία ενός σχετικού Κnowledge Graph που βελτιώνεται και ενημερώνεται συνεχώς.

Το νέο αυτό χαρακτηριστικό, θα ξεδιπλωθεί σταδιακά στα smartphones των χρηστών τις επερχόμενες ημέρες, μέσω updates,  αρχής γενομένης από τις ΗΠΑ.