Η επέτειος για την καινούργια ενημέρωση για τα Windows 10 στους υπολογιστές και στις κινητές συσκευές, αναμένεται να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα και θα φέρει πολλές βελτιώσεις, συμπεριλαμβανομένων ενημερώσεων για το Bluetooth Stack στα κινητά τηλέφωνα.

Το MSPU έχει εντοπίσει κάποιες αλλαγές που η Microsoft εργάζεται πάνω σε αυτές, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης για τονAudio/Video Remote Control Profile (AVRCP) 1,3 – 1,4.
Όπως θα μπορούσε εύκολα να μαντέψει κάποιος από την απλή ανάγνωση του όνομά της, αυτή η ενημερωμένη έκδοση βελτιώνει τις απομακρυσμένες δυνατότητες ελέγχου των συσκευών Bluetooth, συμπεριλαμβανομένων των τηλεφώνων που τρέχουν τα Windows 10 Mobile όπου θα ενημερωθούν για το Επετειακό Update.

Επιπλέον, η Microsoft εργάζεται πάνω σε μια άλλη ενημέρωση για την έκδοση 1.5, η οποία θα πρέπει να ενισχύσει περαιτέρω τις δυνατότητες αυτές και να καταστεί δυνατό να ρυθμίσετε την ένταση του τηλεφώνου χρησιμοποιώντας μια Bluetooth-συνδεδεμένη συσκευή και αντίστροφα.

Και αν και τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, αυτές οι ενημερώσεις θα προσφέρουν επίσης πρόσθετες λειτουργίες για αξεσουάρ Bluetooth που συνδέονται με τις Windows 10 Mobile συσκευές, όπου καθιστά δυνατό για το τηλέφωνο να ενεργεί ως ελεγκτής.
Αυτό ανοίγει την πόρτα σε νέες δυνατότητες, όπως το Windows 10 Mobile μπορεί να γίνει ένα ελεγκτής στο σαλόνι σας ή στο αυτοκίνητο, καθιστώντας δυνατό τον έλεγχο για την απλή αναπαραγωγή της στερεοφωνικής μονάδας Bluetooth χωρίς την ανάγκη για ενεργό streaming.

Η επέτειος Ενημέρωση των Windows 10 είναι προγραμματισμένη μέχρι τον επόμενο μήνα και θα φέρει μια μακρά σειρά βελτιώσεων για τα Windows 10 Mobile, συμπεριλαμβανομένων των ενημερώσεων των προ-εγκατεστημένων εφαρμογών και αρκετά νέα Edge χαρακτηριστικά.