Έχουμε δει και στο παρελθόν ορισμένους εκτυπωτές τσέπης, οι οποίοι μας επιτρέπουν να εκτυπώσουμε τις φωτογραφίες που έχουμε στο smartphone μας, πάνω σε ψηφιακό χαρτί χωρίς τη χρήση μελανιού. Αλλά δεν είχαμε ιδέα ότι υπήρχαν και εκτυπωτές που μπορούν να τυπώνουν τις ψηφιακές φωτογραφίες σε στιγμιαίο φιλμ.

Εκμεταλλευόμενη το κύμα της αιφνίδιας δημοτικότητα που έχει λάβει το στιγμιαίο φιλμ, η Fujifilm παρουσιάζει τον Instax Share SP-2, τη δεύτερη γενιά των ψηφιακών εκτυπωτών τσέπης.

Η Fujifilm έχει βελτιώσει τον εκτυπωτή σε διάφορα βασικά σημεία και τον έχει καταστήσει ανώτερο από το αρχικό Share SP-1. Έχει ένα πιο αυστηρό παρουσιαστικό, εκτυπώνει με μεγαλύτερη ταχύτητα (10 δευτερόλεπτα έναντι 16 δευτερολέπτων για τον παλιό) και με μεγαλύτερη ευκρίνεια και είναι πιο αθόρυβο όταν εκτυπώνει.

Εξακολουθεί να εκτυπώνει σε μίνι μορφή στιγμιαίας εμφάνισης INSTAX φιλμ, αλλά υπάρχουν και αρκετά νέα φίλτρα καθώς και πρότυπα που του επιτρέπουν να πάει ένα βήμα πάρα πέρα από το πρότυπο πλαίσιο της στιγμιαίας φωτογραφίας.

Η δωρεάν εφαρμογή του Share, η οποία συνδέει το smartphone ή το tablet σας στον εκτυπωτή (διαθέσιμη σε iOS και Android) έχει μια νέα λειτουργία κολάζ που σας δίνει τη δυνατότητα να εκτυπώνετε δύο φωτογραφίες δίπλα-δίπλα ή και τέσσερις σε μία μόνο φωτογραφία.

Υπάρχει επίσης ένα πρότυπο σε “πραγματικό χρόνο” για την προσθήκη πληροφοριών όπως είναι η ημερομηνία, ο τόπος, ο καιρός, η θερμοκρασία και η υγρασία σε μια εικόνα. Αρκετά τρομερό! Η επαναφορτιζόμενη μπαταρία του εκτυπωτή φορτίζεται μέσω micro USB.

O INSTAX Share SP-2 θα είναι διαθέσιμος προς πώληση στα μέσα Ιουλίου στις ΗΠΑ στην τιμή των $ 199.95.