Σε επιστολή τους, οι : Google, EFF, Demand Progress, FightForTheFuture, TOR, VPN providers Private Internet Access, Golden Frog και Hide My Ass, καθώς και πολλοί άλλοι, παροτρύνουν το Κογκρέσο να «εξετάσει και να συζητήσει» τις συνέπειες του νέου κανόνα.

Η επιστολή αναφέρει:

“Οι αλλαγές στο άρθρο 41 δίνουν στους ομοσπονδιακούς δικαστές στις Ηνωμένες Πολιτείες την εξουσία για την έκδοση ενταλμάτων για την εισβολή (hacking) και την επιτήρηση σε περιπτώσεις όπου τοποθεσία ενός υπολογιστή είναι άγνωστη.
Αυτό θα κάνει τους αρμόδιους να ζητάνε εντάλματα που τους επιτρέπουν να εισβάλουν σε χιλιάδες υπολογιστές ταυτόχρονα -. Κάτι το οποίο είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι δεν θα είναι άμεση παραβίαση της τέταρτης τροποποίησης”

Σημειώνοντας ότι οι αλλαγές θα επιτρέψουν την εισβολή στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των αθώων χρηστών, ο συνασπισμός περιγράφει αυτή την πρόταση ως ευρύτερη επικίνδυνη.

Σε συνέχεια η επιστολή αναφέρει:

“Αποτυγχάνει να παράσχει κατάλληλες κατευθυντήριες γραμμές για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας, και παρακάμπτει τη νομοθετική διαδικασία που θα παρέχει στο Κογκρέσο και στο κοινό την απαραίτητη ευκαιρία να αξιολογήσει αυτά τα θέματα”.

Αλλά ίσως το πιο σημαντικό είναι ότι οι προτεινόμενες αλλαγές θα υπονομεύσουν την ασφάλεια εκείνων που τη χρειάζονται περισσότερο – όσους δηλαδή έχουν λάβει νόμιμα μέτρα για την προστασία της ιδιωτικής τους ζωής με τα εργαλεία ανωνυμοποίησης, όπως VPN και TOR.

“Υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι που οι άνθρωποι μπορεί να θέλουν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για να προστατεύσουν την ιδιωτική τους ζωή. Από τους δημοσιογράφους που επικοινωνούν με τις πηγές τους εώς και για τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας που αναζητούν πληροφορίες για τις νομικές υπηρεσίες, οι άνθρωποι από όλο τον κόσμο εξαρτώνται με τα σχετικά εργαλεία για την προστασία της ιδιωτική τους ζωής, την προσωπική τους ασφάλεια και την ασφάλεια των δεδομένων.
Πολλές επιχειρήσεις απαιτούν ακόμη και οι υπάλληλοι τους να χρησιμοποιούν εικονικά ιδιωτικά δίκτυα για την ασφάλεια, ειδικά κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Τέτοια εργαλεία θα πρέπει να προωθούνται ενεργά ως ένας τρόπος για την προστασία της ιδιωτικής μας ζωής και όχι να αποθαρρύνουμε την χρήση τους.“