Είναι γνωστό πλέον ότι οι hackers μπορούν να εγκαταστήσουν κρυφά κακόβουλες εφαρμογές, παιχνίδια και pop-up διαφημίσεις στο smartphone σας από μακριά και να πάρουν μεγάλα ποσά χρημάτων.
Οι ερευνητές ασφαλείας από την Cheetah Mobile έχουν αποκαλύψει μία από τις μεγαλύτερες και πιο παραγωγικές οικογένειες Trojan στον κόσμο, που μολύνει εκατομμύρια συσκευές Android σε όλο τον κόσμο.

Το μεταγλωττισμένο Hummer, το περιβόητο trojan εγκαθιστά ύπουλα κακόβουλες εφαρμογές, παιχνίδια, ή ακόμα και πορνό εφαρμογές σε τηλέφωνα των θυμάτων και αποδίδει στους δημιουργούς του περισσότερα από 500.000 δολάρια σε καθημερινή βάση.

Ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2014 από τη Cheetah Mobile, το Hummer κέρδισε έδαφος στις αρχές του 2016, όταν η οικογένεια Trojan στο αποκορύφωμά της είχε μολύνει περίπου 1,4 εκατομμύρια συσκευές καθημερινά, με 63.000 μολύνσεις να συμβαίνουν καθημερινά στην Κίνα, σύμφωνα με τους ερευνητές του Ερευνητικού Εργαστηρίου Cheetah Mobile Security.

“Αυτό το Trojan εμφανίζει συνεχώς pop up διαφημίσεις στα κινητά τηλέφωνα των θυμάτων, το οποίο είναι εξαιρετικά ενοχλητικό.
“Σπρώχνει” επίσης στα κινητά τηλέφωνά διάφορα παιχνίδια και εγκαθιστά εφαρμογές πορνό. Ανεπιθύμητες εφαρμογές εμφανίζονται σε αυτές τις συσκευές, και εμφανίζονται ξανά λίγο μετά την αφαίρεση τους από τους χρήστες.”

έγραψαν οι ερευνητές σε ένα blog.

Ακόμα και όταν ο αριθμός των τηλεφώνων που έχουν μολυνθεί μειώθηκε, το Hummer εξακολουθεί να μολύνει σχεδόν 1 εκατομμύριο νέες συσκευές ανά ημέρα, καθιστώντας την πιο διαδεδομένη οικογένεια trojan στον κόσμο.

Κάθε φορά που το Hummer εγκαθιστά μια νέα εφαρμογή στα μολυσμένα συστήματα, οι προγραμματιστές πληρώνονται 50 λεπτά. Ως εκ τούτου, η ομάδα πίσω από αυτό το Trojan πιστεύεται ότι βγάζει περισσότερα από μισό εκατομμύριο δολάρια (πάνω από 500.000 δολάρια) καθημερινά.

… Και πάνω από 15 εκατομμύρια δολάρια ανά μήνα.