Είναι πιθανόν κάποιος να παίζει μαζί σας. Μην ξεχνάτε να ζητάτε για αποδείξεις, όπως μηνύματα που έχετε στείλει ή έχετε δεχτεί. Από την άλλη πλευρά μπορεί πραγματικά να κατασκοπεύουν το τηλέφωνό σας. Υπάρχουν πραγματικά πολυάριθμες android εφαρμογές που μπορούν να το κάνουν αυτό.

Αλλά πρώτα από όλα, αφήστε να σας ξεκαθαρίσω ένα πράγμα: Κανένας δεν μπορεί να σας εντοπίσει μέσω της IP διεύθυνσης του τηλεφώνου σας. Πάρτε το τηλέφωνό σας μαζί στο πρωινό σας τζοκινγκ και θα παρατηρήσετε ότι η IP διεύθυνσή του θα αλλάξει τρεις ή τέσσερις φορές πριν γυρίσετε στο σπίτι.

Για να εντοπίσει κάποιος το τηλέφωνό σας, πρέπει να εγκαταστήσει ένα spying app σε αυτό. Αυτό θα μπορούσε να είναι με τη μορφή ενός malware, όπως το πρόσφατα ανακαλυφθέν Godless, το οποίο μπορεί να κατέβει ως μέρος μιας φαινομενικά αθώας εφαρμογής.

Αντίστοιχα, υπάρχουν οι spyware εφαρμογές που δεν παριστάνουν ότι είναι κάτι. Πρόκειται για εργαλεία, όπως το GPS Phone Tracker. Και ναι, μπορείτε να τις κατεβάσετε από το Play Store.

Γιατί η Google δεν μπλοκάρει αυτές τις εφαρμογές; Επειδή, αυτές δεν έχουν κάποιον προφανή σκοπό. Αν ο εργοδότης σας σας δώσει ένα εταιρικό τηλέφωνο έχει κάθε δικαίωμα να βλέπει τι κάνετε με αυτό. Και αντίστοιχα και οι γονείς θα πρέπει να παρακολουθούν τη χρήση του internet των παιδιών τους .

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μερικοί άνθρωποι βάζουν αυτές τις εφαρμογές στο κινητό τους επειδή το θέλουν. Η Couple Tracker

εφαρμογή επιτρέπει σε ύποπτους συζύγους να εντοπίζουν τις κινήσεις και τα μηνύματα του άλλου.

Αν είσαι ενήλικας και αγοράζεις ένα κινητό με δικά σου χρήματα μόνο εσύ έχεις το δικαίωμα να εγκαταστήσεις ή να μην εγκαταστήσεις μία τέτοια εφαρμογή. Αλλά αν κάποιος άλλος έχει φυσική πρόσβαση στο τηλέφωνό σου και ξέρει το PIN ή το τον κωδικό σου ή μπορεί να μπει στον google account σου και μπορεί να εγκαταστήσει οποιαδήποτε εφαρμογή θέλει χωρίς να το γνωρίζεις ή χωρίς να το παρατηρήσεις.

Πώς λοιπόν μπορείτε να καταλάβετε αν έχετε ένα spy app στο κινητό σας; Μία ασυνήθιστα ζεστή ή μπαταρία που ξαφνικά χάνει όλη της την ενέργεια, θα πρέπει να σας φανεί ύποπτο. Αλλά όχι πάρα πολύ ύποπτο. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να είναι δείγματα κάποιων άλλων μικρότερων κακόβουλων προβλημάτων.

Αν θέλετε να είστε σίγουροι, μπορείτε να τρέξετε το Anti Spy. Βρίσκει τις spying εφαρμογές και σας δίνει την ευκαιρία να τις απεγκαταστήσετε.

Και χρησιμοποιήστε κοινή λογική. Σιγουρευτείτε ότι κανένας άλλος δεν έχει ξεκλειδώσει το τηλέφωνό σας ή έχει συνδεθεί στο google account σας (εκτός φυσικά από μέρη τα οποία εμπιστεύεστε). Τέλος, μην ξεχνάτε να κατεβάζετε μόνο εφαρμογές από το Play Store και προσπαθήστε να ελέγχετε το ψηφιακό σας αποτύπωμα.