Σύμφωνα με τις αναφορές του Recode, η Spotify είναι εκνευρισμένη με την Apple, δεδομένου ότι δεν τους επιτρέπει να δείχνουν το εξής μήνυμα στους χρήστες της υπηρεσίας, η οποία είναι ad-supported.

“Έχετε ανακάλυψε ένα πριμοδοτημένο χαρακτηριστικό! Πρέπει να είστε Premium συνδρομητής για να το ξεκλειδώσετε.”

Η Apple έχει πει στην Spotify ότι το μήνυμα παραβιάζει τους κανόνες του App Store. Αρνείται να εγκρίνει την τελευταία ενημέρωση της εφαρμογής του Spotify εκτός εάν η υπηρεσία ξεκινήσει να χρησιμοποιεί το σύστημα τιμολόγησης της Apple.

Το Recode βρήκε την επιστολή με την οποία ο δικηγόρος της Spotify λέει ότι η Apple “προκαλεί σοβαρό πρόβλημα στο Spotify και τους πελάτες της” απορρίπτοντας την τελευταία ενημέρωση της εφαρμογής. Η ομάδα επανεξέτασης των εφαρμογών της Apple δήλωσε ότι το Spotify θα πρέπει να χρησιμοποιήσει το σύστημα τιμολόγησης της Apple αν “θέλει να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή για να αποκτήσει νέους πελάτες και να πωλήσουν συνδρομές.”

Η επιστολή συνέχισε,

“Αυτό το τελευταίο επεισόδιο εγείρει σοβαρές ανησυχίες στο πλαίσιο τόσο της νομοθεσίας του ανταγωνισμού των ΗΠΑ και της Ε.Ε.
Συνεχίζει να δείχνει ένα ανησυχητικό μοτίβο συμπεριφοράς από την Apple όπου δείχνει να προσπαθεί να αποκλείσει και να μειώσει την ανταγωνιστικότητα του Spotify στο iOs μιας και είναι ανταγωνιστής της Apple Music.”

Το Spotify υποστήριζε την χρέωση του App Store για ένα χρονικό διάστημα, αλλά μετά την έναρξη της Apple Music τον Ιούνιο του περασμένου έτους, τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Η in-app τιμή εγγραφής του Spotify για συσκευές της Apple ανέρχεται σε 12,99 δολάρια. Η εταιρία έχει απενεργοποιήσει τη επιλογή του App Store billion από την εφαρμογή της, αντί αυτού προτρέπει τους χρήστες να εγγραφούν μέσω της ιστοσελίδας του Spotify.