[su_heading size=”18″ margin=”40″]Για πρώτη φορά οι αμερικανικές αρχές έκαναν χρήση ενός τηλεκατευθυνόμενου ρομπότ εξοπλισμένου με εκρηκτικό μηχανισμό, προκειμένου να σκοτώσουν έναν ένοπλο ύποπτο, υπεύθυνο για τη δολοφονία πέντε αστυνομικών στο Ντάλας.[/su_heading]

«Υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών με τον ύποπτο. Δεν είχαμε άλλη εναλλακτική από το να χρησιμοποιήσουμε το ρομπότ με τον εκρηκτικό μηχανισμό εναντίον του», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντάλας, Ντέιβιντ Μπράουν, σημειώνοντας πως οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα έθετε σε κίνδυνο τους αστυνομικούς.

Το συμβάν έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια αντιρατσιστικής συγκέντρωσης, κατά της αστυνομικής βίας, στο Ντάλας, η οποία πραγματοποιήθηκε στον απόηχο των τελευταίων δολοφονικών επιθέσεων αστυνομικών κατά αφροαμερικανών στη Μινεσότα και τη Λουιζιάνα.
[su_button url=”https://secnews.gr/105653/video-%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1/” target=”blank” style=”3d” background=”#6fa9c1″ color=”#ffffff6″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Συγκλονίζει η εν ψυχρώ δολοφονία αφροαμερικανού από αστυνομικό [Βίντεο][/su_button]
Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, η οποία εξελίχθηκε τελικά σε έκρηξη βίας, ένας 25χρονος ελεύθερος σκοπευτής, αποφάσισε να πάρει το νόμο στα χέρια του, θέλοντας να αποδώσει δικαιοσύνη για τον άδικο χαμό των δύο αφροαμερικανών. Πέντε αστυνομικοί πυροβολήθηκαν θανάσιμα από τον 25χρονο Micah Johnson, πρώην μέλος των ειδικών στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ, ο οποίος είχε υπηρετήσει μεταξύ άλλων και στο Αφγανιστάν, από τον Νοέμβριο του 2013 έως τον Ιούλιο του 2014.
[su_spacer][su_spacer][/su_spacer]
Προτού βρεθεί νεκρός από τα πυρά του αστυνομικού ρομπότ – βόμβας, ο Μιcah απείλησε τους αστυνομικούς ότι το τέλος έρχεται, για τους λευκούς, και ότι έχουν τοποθετηθεί βόμβες σε όλη τη χώρα.
[su_spacer][su_spacer][/su_spacer]
Αυτή είναι και η πρώτη φορά που γίνεται χρήση ρομπότ για την εξουδετέρωση κάποιου υπόπτου από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου στις ΗΠΑ. Παρότι έχουμε δει αντίστοιχα ρομπότ να χρησιμοποιούνται από την αστυνομία και τον στρατό σε πολεμικές επιχειρήσεις, αυτά αξιοποιούνταν, μέχρι πρότινος, μόνο για την εξουδετέρωση ύποπτων αντικειμένων. Πλέον, όμως, τα ρομπότ ρίχνονται στη μάχη, σκοτώνοντας, γεγονός που έχει εγείρει σημαντικές ανησυχίες στο ευρύ κοινό.