Το έργο Islandwood είναι ένα από τα πιο σημαντικά bridges της Microsoft και υποτίθεται ότι θα βοηθήσει να μεταφερθούν οι iOS εφαρμογές στις Windows 10 συσκευές, συμπεριλαμβανομένων και των υπολογιστών και των smartphones, έτσι η εταιρεία συνεχώς αναζητεί τρόπους για να βελτιώσει τις υπάρχουσες λύσεις για να είναι ευκολότερο για τους προγραμματιστές να επιτεύξουν αυτό τον στόχο.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την έναρξη του έργου Islandwood, η Microsoft ανακοίνωσε μια σειρά από βελτιώσεις που περιλαμβάνουν νέα APIs για την υποστήριξη του UIKit, καθώς πολλοί προγραμματιστές δυσκολεύονται να μεταναστεύσουν στο XAML.


Η Microsoft εξηγεί:

Ενώ XAML υπήρξε τμήμα της γέφυρας iOS από την αρχή – ήταν πάντα δυνατό να δημιουργήσετε και να χρησιμοποιήσετε τα XAML αντικείμενα χρησιμοποιώντας τον κωδικό Objective-C – δεν υπήρξε ποτέ εύκολος τρόπος για να μεταφερθεί το UIKit-based UIs στο XAML.”

Ξεκινώντας με αυτή τη νέα σειρά βελτιώσεων, το έργο

Islandwood θα έρθει με καλύτερη υποστήριξη για την προσβασιμότητα και τον εντοπισμό, βελτιωμένη τη αυτοματοποίηση δοκιμής, και την καλύτερη ενσωμάτωση με το XAML. Ο τελικός στόχος, λέει η Microsoft, είναι να καταστεί δυνατό για τους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν όχι μόνο τα μέρη του UIKit αλλά ολόκληρο.

Αισθανόμαστε ότι αυτές οι αλλαγές θα κάνουν τη γέφυρα των Windows για το iOS πιο ισχυρή και πιο εύκολη στη χρήση από ποτέ. Και όπως πάντα, τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα – έχουμε ήδη ξεκινήσει το έργο της μετάβασης της βάσης του κώδικα μας με τη νέα προσέγγιση UI.”

Πρόσθεσε η Microsoft.

Οι iOS προγραμματιστές οι οποίοι σχεδιάζουν να μεταφέρουν τις εφαρμογές τους σε Windows 10 θα πρέπει να διαβάσετε αυτό το blog post που δημοσίευσε η Microsoft που λέει λεπτομερώς όλες τις αλλαγές που έγιναν στο σχέδιο Islandwood.