Όπως ξέρουμε οι χρήστες των Windows Phones έχουν χάσει αρκετές σημαντικές εφαρμογές μέσα στις τελευταίες λίγες εβδομάδες και τώρα είναι και επισήμως γνωστό ότι άλλη μια κορυφαία εταιρία αφαιρεί την εφαρμογή του από το κατάστημα.


Η Amazon μετά από εβδομάδες αβεβαιότητας, επιβεβαιώνει τη διακοπή του Windows Phone app, αλλά η εταιρεία δεν θέλησε να πει τους λόγους ώστε να εξηγήσει την απόφασή της.
Η Amazon έχει ξεκινήσει ήδη να στέλνει e-mails στους χρήστες που είχαν ήδη εγκαταστήσει το Windows Phone app για να τους ενημερώσει για την αλλαγή, αλλά και να τους παραπέμψει στην επίσημη ιστοσελίδα, η οποία υποτίθεται ότι θα τους αφήνει να κάνουν τις αγορές τους ακόμη και χωρίς την ειδική εφαρμογή.

“Τα αρχεία μας δείχνουν ότι έχετε εγκαταστήσει το Amazon App για τα Windows Phone από το Microsoft App Store. Εμείς θα αφαιρέσουμε το app που έχετε αυτή τη στιγμή στη συσκευή σας, το οποίο σημαίνει ότι το περιεχόμενό του δεν θα μπορεί πλέον να ενημερωθεί. Θα εξακολουθήσετε να έχετε πρόσβαση στην εφαρμογή μέχρι τις 15 Αυγούστου του 2016. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τη σελίδα Amazon.co.uk από το browser του κινητού σας, όπου θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα νεότερα χαρακτηριστικά για τις αγορές σας. ”

Καθώς φαίνεται λοιπόν η Amazon θα αφαιρέσει πράγματι την εφαρμογή της στις 15 Αυγούστου από το κατάστημα των Windows Phone, και παρόλο που μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η εταιρεία θα φτιάξει μια άλλη παγκόσμια εφαρμογή για τα Windows 10, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι αυτό μπορεί πράγματι να συμβεί, παρά το γεγονός ότι η Amazon ήταν υποστηρικτής των windows 8 από την αρχή.
Προς το παρόν όμως όλα δείχνουν ότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν πολύ καλά για τα Windows Phone, με την ίδια τη Microsoft να αποκαλύπτει τη μείωση των εσόδων της, μέσω της πρόσφατης οικονομικής αναφοράς που κυκλοφόρησε από την εταιρεία.