Η Apple ετοιμάζεται να φέρει ένα iPhone νέας γενιάς που υποτίθεται ότι θα αναθερμάνει τις πωλήσεις της συσκευής μετά από αρκετά τρίμηνα που οι πωλήσεις είχαν μια φθίνουσα κλίση, αλλά το να ξαναφέρουν το iPhone πίσω στην ανάπτυξη είναι μια πολύ δύσκολη αποστολή για την εταιρεία, λόγω των τάσεων που υπάρχουν στις μεγαλύτερες αγορές.
Ζωντανή απόδειξη είναι και η Κίνα, μια από τις χώρες που είναι προτεραιότητα για την Apple μιας και τον τελευταίο καιρό φαίνεται να χάνει σιγά σιγά το ενδιαφέρον της για τα iPhones. Και αν λάβουμε υπόψη τις αλλαγές που έρχονται στο επόμενο μοντέλο, είναι πιθανόν να διατηρηθεί η ίδια πτώση, καθώς το επερχόμενο iPhone θα είναι πολύ παρόμοιο όσον αφορά το σχεδιασμό και απλά θα περιλαμβάνει κάποιες αναβαθμίσεις στο υλικό, όπως ένα σύστημα διπλής κάμερας στο μοντέλο Plus.


Τα στατιστικά στοιχεία που παρέχονται από τη Digitimes μπορεί να δείχνουν ότι οι πωλήσεις των smartphones αυξήθηκαν στην Κίνα κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2016, αλλά η ζήτηση για τα iPhones της Apple έχει μειωθεί, και όλο και λιγότεροι αγοραστές φαίνεται να ενδιαφέρονται να αγοράσουν ένα.
Η κινεζική αγορά έφθασε σε 149 εκατομμύρια πωλήσεις στα κινητά κατά τη διάρκεια του τριμήνου, σημειώνοντας αύξηση 2,7 τοις εκατό από το προηγούμενο τρίμηνο, με την εταιρεία Huawei να έχει γίνει η κορυφαία εταιρεία στην Κίνα έχοντας το 14 τοις εκατό της αγοράς, ακολουθούμενη από την Oppo με το 12,7 τοις εκατό, και από τη Vivo με το 11,2 τοις εκατό και Xiaomi είναι ακριβώς μπροστά από την Apple με το 10,4 τοις εκατό.
Η Apple είναι η πέμπτη εταιρεία από στις πωλήσεων των smartphone, με τα στατιστικά να έχουν μονοψήφιο ποσοστό για πρώτη φορά.