Ένας 25-χρονος Βρετανός και πρώην φοιτητής της επιστήμης των υπολογιστών, έχει ανακαλύψει ένα παραθυράκι στο δημοφιλές Pokemon Go, το οποίο του επιτρέπει να πιάσει Pokemon χωρίς να αφήσει την άνεση του σπιτιού του.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι παίκτες του παιχνιδιού έχουν καταφύγει στο να ξοδεύουν χιλιάδες λίρες, για να κρατήσουν σε λειτουργία το «bot» του Mark Gore. Πέντε δικηγόροι φαίνεται να έχουν προσληφθεί για να τον προτρέψουν να καταργήσει το εν λόγω πρόγραμμα.


Ο Gore δήλωσε ότι το παραθυράκι του δεν έχει σχεδιαστεί για να αφαιρέσει την διασκέδαση από το παιχνίδι, οι χρήστες του οποίου φαίνεται να παρενοχλούνται από την αστυνομία, λόγω πρόσβασης σε απαγορευμένες περιοχές, σύμφωνα πάντα με τη βρετανική εφημερίδα, The Sun.

Εξήγησε ότι ήταν εύκολο να εκμεταλλευτεί το παιχνίδι, το οποίο δημιουργήθηκε από τη Niantic. Ο Gore είπε ότι πάνω από 24.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είχαν χρησιμοποίησει το site για να επωφεληθούν από το «bot» του.
Ο Mark Gore δήλωσε:

“Δεν νομίζω ότι έχω χαλάσει τη διασκέδαση των ανθρώπων. Αν ρίξετε μια ματιά στις ηλικιακές ομάδες των ανθρώπων που παίζουν αυτό το παιχνίδι, δεν είναι όλοι έφηβοι. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που εργάζονται όλη την ημέρα και δεν έχουν το χρόνο για να βγαίνουν έξω με τις ώρες και να πιάνουν Pokemon.”

Πρόσθεσε ότι όσοι θέλουν μπορούν να τρέξουν το πρόγραμμα από την άνεση του σπιτιού τους για δύο ώρες την ημέρα και να εξακολουθούν να διατηρούν το ίδιο επίπεδο διασκέδασης.
Ενώ σίγουρα προσθέτει ένα επίπεδο ασφάλειας στο παιχνίδι, δεν έχει αφαιρέσει λίγο από την αυθεντική αίσθηση του;