Η Google κυκλοφόρησε την σταθερή έκδοση για το τελευταίου λειτουργικού της συστήμα πριν από λίγο καιρό και οι φήμες για την επερχόμενη έκδοση έχουν ήδη ανακύψει.

Οι τελευταίες πληροφορίες δείχνουν ότι το Android 7.0 Nougat θα μπορούσε να λάβει το χαρακτηριστικό του quick reply από την οθόνη κλειδώματος. Οι XDA προγραμματιστές ανέφεραν ότι ένα τέτοιο χαρακτηριστικό θα μπορούσε να είναι διαθέσημο σύντομα. Ένα από τα πιο συναρπαστικά χαρακτηριστικά στο Android Nougat είναι το quick reply, ένα εργαλείο που επιτρέπει στους χρήστες να απαντήσουν σε κοινοποιήσεις σε ένα pop­up, χωρίς να χρειάζεται να ανοίξουν ή να χρησιμοποιήσουν κάποια άλλη εφαρμογή. Το χαρακτηριστικό γνώρισμα εμφανίστηκε στο Android Nougat Preview Developer και φαίνεται ότι βελτιώθηκε καθώς δεν χρειάζεται να ξεκλειδώσετε τη συσκευή η να εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης για να απαντήσετε σε κάποιο μήνυμα. Αλλά η Google αφαιρέσε το χαρακτηριστικό αργότερα σε άλλα Preview Developer, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει στα smartphones που τρέχουν το πέμπτο Preview Developer ή σην σταθερή έκδοση του Android 7.0 Nougat.

Ωστόσο, φαίνεται ότι ο διευθυντής του UX για το Android δήλωσε στο Twitter ότι η ομάδα θα φέρει πίσω τη λειτουργία σύντομα. Το χαρακτηριστικό θα μπορούσε να είναι διαθέσημο και στην επόμενη ενημέρωση του Android OS, ενδεχομένως, το Android 7.1 Nougat που λέγεται ότι θα κυκλοφορήσει αυτό το φθινόπωρο.

Η επόμενη ενημέρωση του Android OS επίσης φημολογείται ότι θα έρθει με το Nexus Launcher και το Google Assistant, δύο από τα πιο συναρπαστικά χαρακτηριστικά που η Google επεξεργάζεται επί του παρόντος. Πέρα από αυτό, η Google επίσης δήλωσε ότι θα φέρει ένα προσαρμόσιμο navigation bar.