Η Samsung Securities είναι μία από τις οικονομικές επιχειρηματικές μονάδες που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του ομίλου της Samsung.

Είναι σχεδιασμένο για να δημιουργήσει ένα νέο σύστημα για τις χρηματιστηριακές συναλλαγές, το οποίο όπως φαίνετε θα κάνει χρήση του σαρωτή ίριδας του Galaxy Note 7 για την ταυτοποίηση του χρήστη, σύμφωνα πάντα με την Korea Herald. Ένας υπάλληλος από τη Samsung Securities δήλωσε (σας παραθέτουμε αυτοτελή την δήλωση): “The identification through the Note 7’s iris scanner, along with the public digital authentication certificate, will be available on Samsung Securities’ mobile trading system.” Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άλλες χρηματιστηριακές συναλλαγές των επιχειρήσεων από τη Νότια Κορέα εργάζονται πάνω σε νέα συστήματα εμπορικών συναλλαγών αποθεμάτων που θα χρησιμοποιούν την τεχνολογία της σάρωσης της ίριδας. Επιπλέον, οι τράπεζες είπαν ότι θα συνεργαστούν με τη Samsung, προκειμένου να παρέχουν στους πελάτες τους τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους με τη χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας. Πράγματι, η τεχνολογία της σάρωσης της ίριδας πιστεύεται ότι είναι ένας από τους πιο ασφαλείς τρόπους για την ταυτοποίηση του χρήστη, αλλά μένει να δούμε εάν οι καταναλωτές θα χρησιμοποιήσουν στην πραγματικότητα αυτό το σύστημα για την πρόσβαση τους στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους και τις οικονομικές τους πληροφορίες.

Για να φέρει την υπηρεσία σε μεγαλύτερη κλίμακα, η εταιρεία θα πρέπει να συνεργαστεί και με τις τράπεζες που βρίσκονται σε άλλες χώρες. Η επιτυχία του νέου αυτού συστήματος θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το πόσο καλά οι πελάτες ανταποκρίνονται στον συγκεκριμένο έλεγχο ταυτότητας χρήστη.