Μετά την επιτυχία με τα 1 δις downloads στο Play Store της Google και την εισαγωγή του χαρακτηριστικού Stories, το οποίο είναι πραγματικά παρόμοιο με το Snapchat, το Instagram θα προτείνει τώρα Stories για τους χρήστες με βάση τις προτιμήσεις τους.

Η εφαρμογή θα αρχίσει να εμφανίζει στους χρήστες σε μια μπαρ με Stories, ακριβώς πάνω από την καρτέλα Explore. Οι ιστορίες θα συγκεντρώνονται από τους λογαριασμούς που ακολουθούν οι χρήστες και φαίνεται ότι η νέα δυνατότητα έχει ήδη αρχίσει να εξαπλώνεται προς όλους. Οι συστάσεις θα βασίζονται στον κόσμο που οι χρήστες ακολουθούν, καθώς και τα θέματα που τους ενδιαφέρουν. Η ανακόινωση αναφέρει ότι το τμήμα Explore του Instagram είναι προσβάσιμο από 100 εκατομμύρια άνθρωπους ανά ημέρα, το οποίο σημαίνει ότι μιλάμε για το ένα πέμπτο των 500 εκατομμυρίων μηνιαίων χρηστών του Instagram. Με αυτό το νέο χαρακτηριστικό, το Instagram έχει ως στόχο να κρατήσει τους χρήστες μέσα στην εφαρμογή, ακόμα και να τους βοηθήσει να βρουν νέους χρήστες να ακολουθήσουν. Η ενότητα Explore επιτρέπει στους χρήστες να βρίσκουν νέους λογαριασμούς για να ακολουθήσουν και να ελέγξουν το περιεχόμενο που έχουν μοιραστεί στο Instagram. Η λειτουργία αυτή προσφέρεται από πολλά άλλα κοινωνικά δίκτυα, συμπεριλαμβανομένων και του Snapchat. Πρόσφατα το Instagram εισήγαγε και το κανάλι New Events για την προβολή βίντεο από τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα σε όλο τον κόσμο.

Το νέο χαρακτηριστικό έρχεται επίσης με την επιλογή για τους χρήστες να εξατομικεύσουν την εμπειρία τους και να παρακολουθήσουν μόνο τα βίντεο που τους ενδιαφέρουν.