Τα ασύρματα ακουστικά που απομονώνουν τον θόρυβο και είναι επίσης άνετα και με ωραία εμφάνιση δεν είναι τόσο εύκολο να βρεθούν.

Εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Bose, Beats, Plantronics και Sony προσπαθούν να βρουν μια τέλεια συνταγή εδώ και χρόνια, αλλά υπάρχουν πάντα ένα ή δύο συστατικά που λείπουν για το τέλειο πακέτο.

Στο φετινό IFA Show στο Βερολίνο, το οποίο θα ξεκινήσει επίσημα αύριο, η Sony αποκάλυψε το MDR-1000X top-of-the-line σύνολο των ασύρματων ακουστικών της, που απομονώνουν το θόρυβο με ένα σύνολο χαρακτηριστικών που λίγες τέτοιες συσκευές μπορούν να ταιριάξουν.

Τα ακουστικά ανήκουν την κλειστή κατηγορία, που σημαίνει ότι δεν αφήνουν πολύ ήχο να περνάει μέσα ή έξω. Η 98/103 dB / mW ευαισθησία (ανάλογα με το αν η συσκευή είναι απενεργοποιημένη ή ενεργοποιημένη) και μία 4 – 40.000 Hz απόκριση συχνότητας προσφέρει καλό ήχο, αλλά καθώς περιβάλλον του περιπτέρου της Sony στην IFA δεν είναι και το καλύτερο, θα πρέπει να επανεξεταστεί.

Η απομόνωση του θορύβου, η οποία σύμφωνα με τη Sony θα πρέπει να είναι “ηγέτης της βιομηχανίας” ήταν καλή στο θορυβώδες περιβάλλον, αλλά όχι τόσο που να μας καταπλήξει. Η αλήθεια είναι ότι αυτοί οι τύποι ακουστικών δοκιμάζονται καλύτερα σε λεωφορεία και αεροπλάνα, όπου απομονώνουν τον ήχο του κινητήρα. Σπάνια καταπνίγει τις φωνές από το εξωτερικό περιβάλλον. Τα ακουστικά έχουν ένα χαρακτηριστικό “Personal NC Optimizer”, το οποίο προσαρμόζει την απομόνωση του θορύβου σε κάθε άτομο που τα χρησιμοποιεί.

Τα ακουστικά Sony MDR-1000X έχουν κι άλλα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Η λειτουργία Quick Attention αφήνει τους ήχους από το εξωτερικό να ακουστούν όταν τοποθετείτε το χέρι σας στο πλάι του ακουστικού. Έχουμε δει ένα παρόμοιο χαρακτηριστικό – με τη μορφή ενός κουμπιού – για τα Plantronics «BACKBEAT Pros».

Τέλος, η λειτουργία Ambient Sound εξατομικεύει την ακύρωση του θορύβου, έτσι ώστε τα ακουστικά να πιάνουν τους επιθυμητούς ήχους από το εξωτερικό περιβάλλον, ενώ εξακολουθούν να απομονώνουν τους ανεπιθύμητους.

Τα ακουστικά MDR-1000X της Sony θα είναι διαθέσιμα σε μαύρο και γκρι-μπεζ και θα κοστίζουν 330 λίρες ($ 439), όταν θα καταστούν διαθέσιμα στο ευρύ κοινό τον Οκτώβριο.