Η εταιρεία Facebook δοκιμάζει μια νέα λειτουργία – “What friends are talking about” – σε ορισμένα News Feeds, γεγονός που μας δείχνει πόσο πολύ το αγαπημένο κοινωνικό δίκτυο θέλει να μιλάμε με τους φίλους μας.

Το εν λόγω χαρακτηριστικό συλλέγει τις δημοσιεύσεις από τους φίλους σας σε ένα ειδικό τμήμα του News Feed σας, ακριβώς λίγο κάτω από την κορυφή και επικεντρώνεται στο πόσα σχόλια έλαβε το περιεχόμενο από τους άλλους χρήστες. Μην ανησυχείτε δεν είναι κάτι που θα πρέπει να σας αγχώνει μιας και “καταλαμβάνει” περίπου το μέγεθος μιας εικόνας στην αρχική σας σελίδα.

Το Facebook συχνά δοκιμάζει νέα χαρακτηριστικά, όπως αυτό, σε μικρές ομάδες χρηστών. Για παράδειγμα, έβγαλε μια πειραγμένη έκδοση του χαρακτηριστικού Trending σε ορισμένους χρήστες τον Ιούνιο, πριν κάνει το ντεμπούτο του στο κοινό την περασμένη εβδομάδα. Φυσικά, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι τα χαρακτηριστικά που βρίσκονται υπό δοκιμή θα γίνουν διαθέσιμα σε όλους, αλλά σίγουρα το Facebook ενδιαφέρεται για την ανανέωση της εμπειρίας των χρηστών του.

Νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι, το Facebook ανακοίνωσε ότι θα δώσει προτεραιότητα στα posts από την οικογένεια και τους φίλους: Είναι ασαφές αν αυτό το νέο χαρακτηριστικό έχει σχέση, αν και φαίνεται σαν ένας καλός τρόπος για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Πρόκειται πιο πολύ για μερικές ενημερώσεις σε μικρότερα κομμάτια, ώστε να μπορείτε να δείτε περισσότερα στην οθόνη σας – ουσιαστικά σημαίνει περισσότερες ευκαιρίες για να μπορέσετε να σχολιάσετε κάτι.

Μην ξεχνάτε εξάλλου ότι το να μιλάτε στους φίλους σας είναι η νούμερο ένα αποστολή του Facebook.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε περίπου πώς θα δείχνει το News Feed σας: