Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που η Microsoft κυκλοφόρησε την πιο πρόσφατη ενημέρωση για το Skype για τα Linux, επιτέλους όμως ο γίγαντας λογισμικού πάτησε τελικά το πράσινο κουμπί για την έκδοση 1.6, η οποία φέρνει μαζί της αρκετές βελτιώσεις και μερικά νέα χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, το Skype 1.6 για τα Linux, το οποίο εξακολουθεί να αποτελεί μέρος του Alpha σταδίου ανάπτυξης, έρχεται με τη δυνατότητα επικόλλησης αρχείων από το πρόχειρο, έτσι το να μοιράζεστε αρχεία με τις επαφές σας γίνεται ακόμα πιο εύκολο. Τι περισσότερο έχει αυτή η νέα έκδοση; Προσθέτει ρυθμίσεις για emoticons και μπορείτε να τα βρείτε όλα στην ενότητα Messaging του Settings, καθώς και υπάρχουν και επιλογές για να ξεκαρφιτσώσετε τις αγαπημένες σας από τις πρόσφατες συζητήσεις στην οθόνη σας.

Ενώ το πρόγραμμα δωρεάν κλήσεων για τα Linux έχει σίγουρα βελτιωθεί, υπάρχουν ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά που εξακολουθούν να λείπουν από τον client και δεν είναι ακόμη σαφές πότε και αν η Microsoft σχεδιάζει να τα κάνει διαθέσιμα.

Σε ό,τι αφορά τις διορθώσεις, το Skype για τα Linux 1.6 διορθώνει την υπηρεσία των μηνυμάτων και σε αυτήν την έκδοση, τα ονόματα των group chats δεν θα μετατρέπονται αυτόματα σε πεζούς χαρακτήρες μετά την επεξεργασία.

Ενώ το πρόγραμμα δωρεάν κλήσεων για τα Linux έχει σίγουρα βελτιωθεί, υπάρχουν ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά που εξακολουθούν να λείπουν από τον client και δεν είναι ακόμη σαφές πότε και αν η Microsoft σχεδιάζει να τα κάνει διαθέσιμα.

Για παράδειγμα, δεν υπάρχει ακόμα καμία επιλογή για να μετονομάσετε τις επαφές σας.

Ο χρόνος θα δείξει αν αυτό το χαρακτηριστικό όπως και άλλα θα προστεθούν στο Skype για τα Linux.