Μετά το Google Chrome και το Mozilla Firefox, ακόμα και οι πορνό ιστοσελίδες έληξαν την υποστήριξη Flash και στράφηκαν στο HTML5

Μετά την έκθεση για πολλαπλές ευπάθειες και zero-days, το Flash της Adobe έχει δυσκολέψει πολύ τις ιστοσελίδες. Η Mozilla και η Google έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα σταματήσουν την υποστήριξη για Flash στα Firefox και Chrome, αντίστοιχα. Τώρα, ακόμη και πορνό ιστοσελίδες αρχίζουν να υποστηρίζουν HTML5 και όχι Flash, για να αποφύγουν τις παραβιάσεις δεδομένων.

Για πολύ καιρό, οι ερευνητές ασφαλείας ανακαλύπτουν ευπάθειες και zero-days στο Flash που εκθέτουν τους χρήστες σε επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Ωστόσο, οι πορνό ιστοσελίδες συνέχισαν να στηρίζονται σε Flash για το περιεχόμενο των πολυμέσων τους. Τώρα οι πορνό ιστοσελίδες έχουν αρχίσει να ξεφορτώνονται το παλιό λογισμικό και έχουν αρχίσει να επιλέγουν το HTML5, την νέα έκδοση της γλώσσας Ιστού που προσφέρει την ευρύτερη υποστήριξη για το περιεχόμενο των πολυμέσων.

Ο μεγάλος των πορνό ιστοσελίδων, το Pornhub ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα τελειώσει την υποστήριξη για Flash και θα στραφεί σύντομα σε HTML5. Να σημειωθεί ότι μια άλλη ιστοσελίδα πορνό, η Brazzers, είχε χακαριστεί πρόσφατα από άγνωστους χάκερ που διέρρευσαν περίπου 800.000 λογαριασμούς.

«Ήταν απλά θέμα χρόνου να αλλάξουμε, καθώς το HTML5 γίνεται το πρότυπο σε όλες τις πλατφόρμες. Τώρα φαίνεται πιο λογικό το ότι η Google και η Firefox αφαιρούν σιγά σιγά την υποστήριξη Flash από τους browsers τους. Πλέον το HTML5 έχει βελτιωμένη ασφάλεια, καλύτερη κατανάλωση ενέργειας και είναι πιο γρήγορο.»

Όπως είναι ο κανόνας, οι μικρότερες ιστοσελίδες ακολουθούν την Google, κι άλλες ιστοσελίδες αναμένεται να ακολουθήσουν το Pornhub και να στραφούν σε HTML5 μέχρι το 2017. Αυτή τη στιγμή, κορυφαίες ιστοσελίδες πορνό όπως οι xHamster, YouPorn και RedTube εξακολουθούν να προσφέρουν περιεχόμενο πολυμέσων σε Flash.

Η Adobe έχει προσπαθήσει σκληρά για να διασώσει το προϊόν πολυμέσων της, αλλά φαίνεται ότι ο Flash έχει πια παλιώσει και σιγά-σιγά θα χαθεί.