Η Google εργάζεται συνεχώς πάνω σε νέες ενημερώσεις στην εφαρμογή του Google maps, βλέποντας πως είναι μια από τους πιο δημοφιλείς υπηρεσίες χαρτογράφησης που υπάρχει. Τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, η εταιρεία πρόσθεσε ένα νέο τρόπο για τους ανθρώπους για να βρίσκουν και να συγκρίνουν την ταχύτερη διαδρομή που μπορούν να επιλέξουν.

Η Google πρόσθεσε και μια νέα καρτέλα υπηρεσίας η οποία επιτρέπει στους χρήστες να βρίσκουν ταξί η κάποιο άλλο μέσο μεταφοράς, που προσφέρονται από διάφορες υπηρεσίες. Φαίνεται ότι η καρτέλα ενημερώθηκε πρόσφατα, καθώς έχουν προστεθεί δύο νέες υπηρεσίες από τις ΗΠΑ, η Lyft και η Gett.

Αυτό σημαίνει ότι το Google Μaps θα εμφανίζει τώρα αυτές τις υπηρεσίες από 9 συνεταίρους σε περισσότερες από 60 χώρες. Οι χρήστες θα είναι σε θέση να συγκρίνουν τα πιο γρήγορα και τα πιο προσιτά μέσα και δεν θα χρειάζεται να κατεβάσουν ή να ανοίγουν πολλαπλές εφαρμογές.

Προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες, οι χρήστες θα πρέπει απλά να προσθέσουν την τρέχουσα θέση και τον προορισμό τους στο Google map app και να πατήσουν στην καρτέλα των υπηρεσιών μεταφοράς (ride). Μπορούν να βρουν τις εκτιμήσεις των ναύλων ανάλογα με τη διαθεσιμότητα του οδηγού. Το Lyft θα δείχνει, επίσης, επιλογές για μια Lyft Line ride, πράγμα που σημαίνει ότι το νέο χαρακτηριστικό έρχεται ολοκληρωμένο με όλες τις υπηρεσίες που βρίσκονται μέσα σε τέτοιες εφαρμογές.

Οι επιλογές από το Lyft θα είναι διαθέσιμες σε όλη την Αμερική, αλλά το Gett θα περιορίζεται μόνο μέσα στην πόλη της Νέας Υόρκης. Η ενημέρωση έχει ήδη αρχίσει να εξαπλώνεται στο Google Maps των Android συσκευών. Ένα άλλο χαρακτηριστικό που η Google εισήγαγε πρόσφατα στο Maps app της είναι η δυνατότητα να πιάσετε Pokemon.