Η Samsung πρόκειται να εκδώσει μια νέα ενημερωμένη έκδοση λογισμικού για το Galaxy Note 7, που θα περιορίζει τη φόρτιση της μπαταρίας έως 60 τοις εκατό.

Η Samsung πέρασε δύσκολα με τα Galaxy Note 7 smartphones της τα οποία εξερράγησαν. Έχει ήδη χάσει 22 δισεκατομμύρια $ στην αποτίμηση της αγοράς για την ώθηση του Galaxy Note 7. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Samsung έχει βρει ένα hack για να σταματήσει τις εκρήξεις της μπαταρίας σε ένα από τα καλύτερα μοντέλα της.

Η Samsung σχεδιάζει να εκδώσει μια ενημερωμένη έκδοση λογισμικού για τα Galaxy Note7 smartphones της, που θα τα αποτρέπει από την υπερθέρμανση με τον περιορισμό της φόρτισης της μπαταρίας μέχρι 60%. Η Samsung ανακοίνωσε την ενημέρωση λογισμικού μέσω μιας πρωτοσέλιδης διαφήμισης στην Seoul Shinmun, μία δημοφιλή καθημερινή εφημερίδα της Νότιας Κορέας. Η διαφήμιση της Samsung ανακοινώνει το πρόγραμμα ενημέρωσης λογισμικού για τυχόν χρήστες του Note 7 που μπορεί να αγνοούν την ανακοίνωση ανάκλησης και συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το smartphone.

«Είναι ένα μέτρο για να θέσει την ασφάλεια των καταναλωτών πρώτη, αλλά ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκαλέσαμε», δήλωσε η Samsung Electronics. Η ενημέρωση για τους χρήστες της Νότιας Κορέας θα ξεκινήσει στις 2 π.μ. στις 20 Σεπτεμβρίου, είπε η εταιρεία.

Τα μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας ανέφεραν νωρίτερα το σχέδιο αναβάθμισης του λογισμικού, επικαλούμενα τη Samsung. Δεν ήταν σαφές πότε η ενημερωμένη έκδοση ενδέχεται να κυκλοφορήσει στο εξωτερικό. Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap ανέφερε ότι η Samsung βρίσκεται σε συζητήσεις με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για να πραγματοποιήσει το ίδιο σχέδιο ενημέρωσης για να διατηρείται η ισχύς της μπαταρίας στο 60% ή χαμηλότερα ανά πάσα στιγμή.

Η Samsung σχεδιάζει να ξεκινήσει την έκδοση των νέων Note 7 με μπαταρίες που δεν θα είναι επιρρεπείς σε υπερθέρμανση στις 19 Σεπτεμβρίου. Έχει ανακαλέσει 2,5 εκατομμύρια συσκευές μετά από δεκάδες περιπτώσεις εκρήξεων ή αναφλέξεων. Η Samsung λέει ότι το πρόβλημα πηγάζει από ελάττωμα στην κατασκευή της μπαταρίας.