Οι χρήστες των Windows phone έχουν συνηθίσει οι προγραμματιστές των εφαρμογών να αφήνουν την πλατφόρμα και όταν κυκλοφόρουν σημαντικές ενημερώσεις το Android και το iOS να είναι λίγο πολύ το επίκεντρο στην πλειοψηφία των εταιρειών.

Αλλά όσον αφορά τη Samsung -και πιθανότατα όλοι συμφωνούμε στο ότι η νοτιοκορεατική εταιρεία έχει όλους τους λόγους του κόσμου να είναι πιο συγκεντρωμένη στο Android από ό,τι στα Windows Phone- οι ενημερώσεις για τα apps θα είναι διαθέσιμες σε όλες τις πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένης και της Microsoft.

Αυτός είναι, λοιπόν, ο λόγος για τον οποίο η εταιρεία θα κυκλοφορήσει μια σημαντική ενημέρωση ασφαλείας για το SmartThings home automation app και καμία

από τις υποστηριζόμενες πλατφόρμες μαζί και των Windows Phone δεν θα μείνει απέξω.

Η εταιρεία δήλωσε:

“Η ασφάλεια του σπιτιού σας είναι θεμελιώδους σημασίας για την αποστολή που έχουμε στο SmartThings. Ξεκινώντας στις 15 Σεπτεμβρίου 2016, οι πιο πρόσφατες εκδόσεις του SmartThings Mobile App θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν τα νέα μέτρα ελέγχου ταυτότητας για να σας βοηθήσουν να κρατήσετε το σπίτι σας ιδιωτικό και ασφαλές”

Η SmartThings 2.2.0 για τα iOS και Android και η έκδοση 1.6.2 για τα Windows Phone (η οποία δεν είναι ακόμη διαθέσιμη) είναι εκείνες που περιλαμβάνουν τις ενημερώσεις ασφαλείας.

Η Samsung είπε:

“Παρακαλώ σημειώστε ότι αν το τηλέφωνό σας δεν είναι συμβατό με το SmartThings, δεν θα είστε σε θέση να λάβετε αυτήν την ενημέρωση. Από 6 Δεκεμβρίου 2016, τα μη συμβατά τηλέφωνα δεν θα υποστηρίζουν πλέον την εφαρμογή και εσείς δεν θα είστε πια σε θέση να συνδεθείτε.”

Ορίστε λοιπόν, πρόκειται για ένα παράδειγμα κατά το οποίο τα Windows Phone δεν πρέπει αναγκαστικά να μείνουν πίσω σε ότι αφορά διαθέσιμες νέες ενημερώσεις εφαρμογών και οι προγραμματιστές θα πρέπει πραγματικά να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Samsung και να συνεχίσουν να επενδύουν στην πλατφόρμα, παρά την μυστικοπάθεια της Microsoft!